Low Carb “Raffaello”

Low Carb “Raffaello”

Macro’s per stuk: 79cal., 0.6khd, 7.9gr vet en 0.8gr eiwit

Low Carb “Raffaello” is eigenlijk gewoon een vetbommetje. Vetten zijn erg belangrijk omdat als je lowcarb eet, je energie haal je uit vet ipv uit koolhydraten. Hoe dat precies werkt kun je vinden op Gobento.

Ik draai al wat jaartjes mee in de Facebookgroep Koolhydraatarm met weekmenu als beheerder en zie vaak dat leden moeite hebben met het behalen van hun vetinname. Een vetbommetje kan daarbij helpen, je hoeft je er niet eens echt schuldig over te voelen als je dr meer dan 1 neemt.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten voor 25 stuks

Ingrediënten Toppings

Bereidingswijze

De amandelen die ik koop hebben nog een vliesje.  Dat vliesje is niet zo lekker dus die verwijder ik door de amandelen een paar minuutjes te blancheren in kokend water. Na een paar minuutjes gooi je ze in een zeef en laat je ze schrikken onder koud stromend water. Nu kun je heel gemakkelijk het vliesje eraf pellen of wrijven.

Mix de roomboter met de kokosmelk tot een cremé-achtige substantie. Dat was best lastig vond ik persoonlijk, t leek wel alsof het niet wilde mengen in het begin. Daar spatel je 100gr geraspte kokos doorheen samen met de zoetstof. Proeven is heel belangrijk, zo weet je of het zoet genoeg is voor je. Begin met een paar druppels.

Pak nu 3 bordjes en doe op ieder bordje een van de “toppings”. Een bordje met 20gr geraspte kokos, een met 20gr cacaonibs en een met 20gr gehakte amandelen.  Ik heb de crème afgewogen nadat ik het met elkaar heb gemixt. Dat heb ik gedeeld door 25 het kwam neer op ongeveer 11gr per stuk. Met een lepel steeds een portie afgewogen, een amandel erin gedrukt en door de toppings gerold.

Een klein bonbonpapiertje eronder maakt ze af.

Bewaren in de koelkast of diepvries.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.