Low Carb Pompoencheesecake met een Kaneellaagje

Low Carb Pompoencheesecake met een Kaneellaagje

Macro’s per punt: 353cal., 3.7khd, 32.6gr vet en 9.6gr eiwit

Vorige week maakte ik van een flespompoen 1 kilo pompoenpuree. En daarvan maakte ik als eerste Pompoencheesecake met browniebodem, en gisteren gebruikte ik 350gr voor deze cheesecake. Verder bak ik vandaag nog Mini Pompoenbroodjes van dit recept, die gaan de diepvries in.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

Cheesecakelaag:

Bodem:

BEREIDINGSWIJZE

Bodem:
Oven voorverwarmen op 180° (Hetelucht). Smelt de roomboter. Mix het amandelmeel, met de xucker en de gesmolten boter. Dat heb ik met mijn handen op de bodem van een springvorm 22cm gedrukt. De springvorm heb ik eerst bekleed met een dun teflonvel speciaal voor bakken in de oven. Bakpapier kan ook. De bodem heb ik 10 minuutjes gebakken. Laat de bodem afkoelen.

Cheesecakelaag:
Doe ondertussen de roomkaas met de creme fraiche, de eieren, vanille aroma, piment, zoetstof en zout voor de cheesecakelaag in een blender en mix tot een kontvrij beslag. De pompoenpuree er nog doorheen en proeven. T mag iets zoeter zijn dan je lekker vind omdat ze zoetkracht vaak wat afneemt tijdens het bakken.

Zet de oven weer aan op 180°. Giet de cheesecakelaag op de bodem. Strooi er nu een flinke laag kaneel overheen. Roer met de achterkant van een mes nog een keer door het beslag en bak de cheesecake in ongeveer 60 minuten gaar. Iedere oven is anders dus ga regelmatig kijken. Hij mag nog een beetje wiebelen, laat na de baktijd nog 15 minuutjes staan met de deur open. Na 15 minuten mag het uit de oven….laat vervolgens nog eens 15 minuten afkoelen en zet het daarna op een theedoek in de koelkast. Minstens 3u. Ik doe vaak een hele nacht.

Ik bak mijn cheesecakes op het laagste rekje van mijn combi-magnetron. Wat ik in een rond bakblik zet waar ik een flinke laag koud water indoe. Anders loop je de kans dat de cheesecake te snel rijst waardoor hij gaat scheuren….de smaak is er dan niet minder om en t kan er ook leuk uitzien maar ik ga tegenwoordig voor ongescheurde.

Vanmorgen een puntje gehad met roze slagroom en een merengues die ik heb gebakken voor haloween.

2 comments

  1. Hallo Rita,

    Wilde Even aan je laten weten dat ik je website super vind! Zoveel heerlijke recepten. Dank daarvoor!!

    Groet, Astrid Nolet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.