Low Carb Pompoenbrood
Macro’s per 100gr: 343cal., 1.7khd, 29.2gr vet en 14.9gr eiwit
Low Carb Pompoenbrood maakte ik op 9 juli 2017 naar aanleiding van een aantal recepten die regelmatig werden gedeeld in deze Facebookgroep. Ik zag m weer voorbij komen toen ik iets anders zocht, en dacht och dat was een lekker broodje ja, laat ik die ook op mijn website zetten. Ik ga m ook weer maken, van de week van een klant een pompoen gekregen omdat ik een 10liter emmer verf mee naar haar aurto bracht.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
INGREDIËNTEN
- 100gr Pompoenpuree 2khd
- 15ml Olijfolie
- 3 Eieren maat L
- 1 el Gesmolten Kokosolie
- Zoetstof (naar smaak)
- 120gr Amandelmeel 4.4khd
- 15gr Lijnzaad (Blond) (donker mag ook)
- 1 tl Vanillepoeder (of extract)
- 1 tl Bakpoeder
- 30gr Pompoenpitten 0.9khd
- 1 tl Pompoenkruiden
- snuf zout
BEREIDINGSWIJZE
Zet de oven aan op 180°. Vet een kleine bakvorm in, ik doe dat zelf met een bakspray. Ik heb een aluminium “wegwerp” vorm gebruikt van 12x10cm. Hoe groter de vorm hoe platter het brood.
Slacht een kleine oranje pompoen, eerst doormidden. Schep dan met een lepel de pitten en draden eruit. Probeer zoveel mogelijk draden te verwijderen. Als je de Hoikaido pompoen neemt hoef je die niet eerst te schillen. Bij een flespompoen doe ik het persoonlijk wel altijd. Snij de pompoen in blokjes, hussel er een eetlepel olijfolie doorheen en spreid ze uit op een bakblik of in een ovenschaal en bak de blokjes ongeveer 60 minuten. Iedere oven is anders dus hou het zelf even in de gaten. De blokjes moeten zo zacht zijn dat je er een puree mee kunt maken. Laat de blokjes afkoelen en pureer ze met een staafmixer. Beetje lastig inschatten hoeveel je ongebakken moet bakken om 100gr pompoenpuree over te houden, op zich maakt het niet uit, maar als je dus minder gebruikt veranderd alleen de waarde.
Meng de droge ingredienten met elkaar. Klop met een mixer de eieren schuimig met de kokosolie en de zoetstof. Voeg daar de droge ingrediënten aan toe en mix nog even goed door. Doe het beslag in de bakvorm. Bestrooi met nog wat pompoenpitten.
Hoeveel zoetstof je moet gebruiken is moeilijk te zeggen. Ik hou van zoet dus knijp een paar keer in t flesje. Zorg ervoor dat je voor het beslag de vorm ingaat je goed hebt geproefd of je het zoet genoeg vind. Het mag iets zoeter zijn dan je lekker vind omdat de zoetkracht nog wat afneemt na het bakken.
Bak het pompoenbrood in ongeveer 45 minuten gaar. Na 35 minuutjes even prikken omdat iedere oven anders is. Als de prikker er droog uitkomt is hij gaar. Af laten koelen in plakken snijden, invriezen of in de koelkast bewaren.
Ik heb het per gram ingevoerd zodat ik het per afgesneden plak kan invoeren in MyFitnessPall. Lekker met een beetje roomboter.
Geef een reactie