Low Carb Pompoen Cheesecake met een Browniebodem

Low Carb Pompoen Cheesecake met een Browniebodem

Macro’s per stukje: 157cal., 1.2khd, 14.6gr vet en 3.9gr eiwit

Ik zie veel recepten voorbij komen met deze combinatie, dus ben erg nieuwsgierig geworden. Gisteren een flespompoen in de oven gebakken en daar 1kg pompoenpuree van gemaakt. Voor diverse recepten. Dit is het eerste nieuwe recept.

De pompoen heb ik doormidden gesneden en op de snijkant op een stuk teflonvel gelegd en in 60 minuten in de oven op 180° gebakken. Daar het vruchtvlees uitgeschept en gestampt met een aardappelstamper.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

BEREIDINGSWIJZE

Voor de Cheescake. Mix de roomkaas met 50gr puderxucker, de vanille-aroma en de pompoenkruiden door elkaar. Doe daarna 1 ei erbij en als laatste mix je de pompoenpuree erdoor. Zet het eventjes aan de kant.

Voor de browniebodem smelt je eerst de roomboter. Dat kan in de magnetron maar kan ook au-bain-marie. Ik deed au-bain-marie. Als de roomboter is gesmolten klop je er de overige zoetstof, het cacaopoeder en het zout doorheen. Dat kan met een garde. Als alles goed gemengd is doe je een voor een de eieren erdoor. En als laatste het amandelmeel. Allemaal met de garde….dan heb je de minste kans op overmixen.

Verwarm de oven voor op 180°. Ik heb zelf een combi-magnetron met heteluchtfunctie. Ik heb een vierkante vorm gepakt en daar een stuk teflon in gelegd. Teflon is een herbruikbaar stuk bakpapier. Het browniebeslag gaat als eerste in het bakblik. Daarbovenop giet je het pompoenmengsel. Roer tot slot met een mes of lepel een paar keer door het beslag.

Bak de cheescake in ongeveer 30 minuten gaar. Cheesecake mag nog een beetje bewegen in het midden. Dat punt vind ik altijd erg lastig te bepalen. Dus ik hoop dan maar op t beste. Laat de cheesecake buiten de oven volledig afkoelen. Snij de cheesecake in 16 stukjes en geniet ervan.

 

2 comments

  1. Ik zou dit recept heel graag maken maar ik heb enkel pure erythinol in huis, kan ik dit gebruiken en blijven de hoeveelheden dan hetzelfde ? Dank je

    1. Hoi Chris, Dat kan zeker de hoeveelheden kun je aanpassen op je eigen smaak. In principe heeft erythritol 70% zoetkracht in vergelijking met de xucker. Ik zou beginnen met dezelfde hoeveelheid en dan proeven. Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.