Low Carb Pitabroodje

Low Carb Pitabroodje heerlijk voor bij shoarmaflakes, Knoflooksaus en sla. Maar ook als broodje bij bijvoorbeeld boboti.

Macro’s per st: 109cal., 1.7khd, 7.2gr vet en 4.4gr eiwit

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

BEREIDINGSWIJZE

Weeg alle droge ingrediënten af en doe samen in een grote mixkom. Meng eventjes goed met een garde door elkaar. Doe daar dan de natte ingrediënten bij. Ik heb een keukenmachine gebruikt met deeghaak. Laat de machine een paar minuten draaien.

Verwarm de oven voor op 40° (hetelucht heb ik), als die is voor verwarmt zet je m uit.

Vorm met ingevette handen een bol van het deeg, kneed nog even door en laat het deeg een half uur in de oven rijzen. Ik heb geen radiatoren in huis vandaar dat ik t in de oven doe.

Weeg na een half uur het deeg en verdeel dat in 6 stukken. Rol elk stukje plat tussen 2 stukken huishoudfolie in elke gewenste vorm. Leg de pita’s op een bakblik en laat ze opnieuw een half uur rijzen in of een warme oven (40°) of met een stuk huishoudfolie erover op een andere warme plaats.

Verwarm nu de oven op 180°.

Bestrijk de low carb pitabroodje met olijfolie en bestrooi ze met sesamzaadjes. Ik had 2 kleuren in huis. Bak ze daarna 15 minuten tot ze mooi kleuren. Draai ze daarna om en bak ze nog eens 5 minuten. Laat een beetje afkoelen draai ze weer terug en laat ze in de oven afkoelen. Iedere oven is anders dus zelf eventjes op tijd gaan kijken of t wel goed gaat. De eerste keer dat ik ze maakte hoefde ik ze niet om te draaien en dit keer wel.

Bewaren in de diepvries of koelkast. Beetje opwarmen in de oven is lekker maar geen must.

Low Carb Pitabroodje met Shoarmaflakes en Knoflooksaus | Lowcarb-Rita.nl

2 comments

  1. De broodjes zijn heel goed gelukt, had alleen De 30 ml olijfolie onder het deeg gedaan. Maar dit is enkel om ze in de smeren zeker? Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.