Low Carb Pistolets voor Low Carb Toastjes

Low Carb Pistolets voor Low Carb Toastjes

Macro’s per pistolet: 323cal., 3.3khd, 25.6gr vet en 13.5gr eiwit

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

BEREIDINGSWIJZE

Weeg de ingrediënten af en begin met het door elkaar mengen van de droge ingrediënten, zodat het bakpoeder goed wordt verspreid. Smelt de roomboter. Ik doe dat zelf altijd in de magnetron. 30 seconden per keer. Als je het in 1x doet kan het zijn dat de boter ontploft en dan zit de hele magnetron onder. Wat vervolgens vlam kan vatten als ik daarna de oven aanzet. Das echt nie grappig (of wel?)

Mix met een mixer de eieren goed door de griekse yoghurt en voeg op t laatst de gesmolten roomboter toe.

Doe de droge ingrediënten bij de natte….mix nog even goed door en laat 15 minuten staan. De fiberhusk en kartoffelfasern kunnen zich dan volzuigen. Dan kun je er met natte handen 2 pistolets van vormen.

Verwarm de oven voor op 180°. Ik gebruik een combimagnetron met hetelucht functie. Heb er 2 rekjes bij een hoge en een lage. De pistolets bak ik op t laagste rekje en dat is dan in het midden van de oven. Ik gebruik een teflonvel als bakpapier. Teflon is een herbruikbaar vel ooit een gekocht bij de Lidl.

Vorm de pistolets, snij ze schuin in en bak ze in ±35 minuten goudbruin. Elke oven is anders zelf eventjes in d egaten houden. Voelen ze nog zwaar aan dan kun je ze nog wat langer bakken. Doe dat dan steeds met 5 minuten.

TOASTJES

Snij de pistolets in dunne schijfjes. Verwarm de oven voor op 180° en bak de schijfjes tot ze een mooi bruin randje hebben. Ongeveer 10 minuten per kant. Eventueel nog een dagje laten drogen in een open bakje. Lekker knapperige toastjes. Om Pittige Eiersalade met cayennepeper, of  KipKerrie Salade of eiercrème op te doen.

Low Carb Toastjes van Low Carb Pistolets | LowCarb-Rita.nl
Low Carb Toastjes van Low Carb Pistolets | LowCarb-Rita.nl

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.