Low Carb Notenreep met Pure Chocolade

Low Carb Notenreep met Pure Chocolade

Macro’s per reepje: 329cal., 3.3khd, 28.3gr vet en 9.7gr eiwit

Low Carb Notenreep met Pure Chocolade. Vorige weekend met Zjenni naar Duitsland gereden. Voor lijnzaad, amandelmeel en…..een paar nieuwe bakvormen. Oa een bakvorm voor mueslirepen, Lidl Nederland had deze week pure chocolade met 95% cacao, die wilde ik ook eens gaan testen. Chocolade vanaf 85% en hoger zijn toegestaan als tussendoortje binnen koolhydraatarm eten. Ik maakte al een keer reepjes die zijn ook erg lekker maar die zijn hard. Ik wilde nu een Chewy reep.

Men nougatinenootjes maak ik altijd met Sukrin Clear omdat met Gold de nootjes niet hard worden en je die niet kunt breken, dat was dus wat ik wilde in deze nootjes reep.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN voor 12 repen

BEREIDINGSWIJZE

Hak de geschaafde amandelen wat kleiner met een keukenmachine. Ik heb er een van het Kruidvat…geen duur ding…doet wel wat ik wil. Doe de rest van de noten, zaden, kruiden en zoetstof erbij en pulseer nog een paar keer.

Smelt de boter en meng door de notenmassa. Doe de siroop erbij en meng het goed onder elkaar met een spatel. Verwarm de oven voor op 180°. Weeg de massa, deel door het aantal reepjes en druk met een lepel in een vorm. Ik heb 1 serie gemaakt in de nieuwe bakvorm, die is rechthoekig en de rest heb ik verdeeld in de triangelbakvorm. Bak de Notenrepen 15 á 20 minuten. Laat ze volledig afkoelen in de vorm anders breken ze.

Smelt de chocolade vervolgens Au-Bain-Marie leg 1 voor 1 een reepje in de chocolade, laat afdruppen en leg op een stuk bakpapier. Als je ze allemaal hebt gechocolateerd kun je ze in de koelkast zetten zodat de chocolade snel hard wordt.

Je kunt deze repen buiten de koelkast bewaren erg handig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.