Low Carb Mokka Mousse

Low Carb Mokka Mousse

Macro’s per mousse: 209cal., 1.8khd, 21.2gr vet en 2.8gr eiwit

Low Carb Mokka Mousse is heerlijk als toetje, maar ook geschikt als crèmelaag op bijvoorbeeld een mokkataartje. Op 7 januari 2016 maakte ik deze mousse voor het eerst en ik gebruikte toen een mix van ricotta en mascarpone. Dat was keilekker. Later nog eens geprobeerd met alleen ricotta  maar de mousse werd niet echt een crème. En de structuur vond ik niet prettig in mijn mond. Met alleen maar mascarpone wel dus dat is een blijvertje. Zo lekker.

Tijdens de italiaanse weken bij lidl kun je daar ricotta kopen. Dat scheelt 2khd op 100gr met die van Galbani. De mascarpone van de Lidl en Aldi hebben 3khd en die van Galbani heeft 4.7khd per 100gr. Die hebben ze tegenwoordig vast in het assortiment dus das wel makkelijk.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten voor 6 Porties

Bereidingswijze

Begin met de gelatine, ik gebruik zelf het gelatine poeder van Dr Oetker. Dat doe je samen met het water in een schaaltje en laat het zeker 10 minuten wellen.

Zet een kopje koffie en los de gewelde gelatine daarin op. Goed blijven roeren tot het helemaal is opgelost. Laat dan afkoelen.

Mix de mascarpone met het espressopoeder, het aroma, de zoetstof en de snuf zout goed door elkaar. Als dat goed is gemengd doe je er de gelatine koffie bij en klop je het tot een mooi geheel. Als laatste doe je er de  slagroom bij en klop het dan in een paar minuten tot een lobbig geheel.

Verdeel over 6 glaasjes of schaaltjes en zet het zeker voor 2u in de koelkast.

Voor de bollen bovenop de mousse van de foto heb ik een extra portie gelatinekoffie gemaakt, dat heb ik verdeeld over een ijsvormenbakje. Dat heb ik in dat bakje laten afkoelen. Met een mesje kon ik het uit de vorm wippen en zo op het toetje leggen. Daarna heb ik met een fijn zeefje een beetje cacaopoeder of esspressopoeder eroverheen laten dwarrelen.

 
Mokkamousse met slagroom en cacao | lowcarb-rita.nl
Mokkamousse. | lowcarb-rita.nl

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.