Low Carb Mini-Oreo Koekjes in Taart Deco Schuimpjes
Macro’s voor 13 Mini Oreo en alle schuimpjes : 132cal. 4khd, 9.2gr vet en 7gr eiwit
Low Carb Mini-Oreo Koekjes in Taart Deco Schuimpjes. Mini Oreo’s gemaakt van 26 koekjes uit het recept chocolade-crunchies wat ik eerder vandaag plaatste. Toen ik die mini koekjes van 2 cm 1 voor 1 op het bakpapier legde begon ik dit liedje te neuriën. Ik heb al ooit eerder Oreo Koeken gemaakt op 25 Oktober 2015 dat recept vind je hier. Maar die vulling vond ik persoonlijk te zuur door de kaas, en de koeken waren niet echt hard. Afgelopen kerst heb ik schuimpjes gemaakt van Xucker, Puderxucker, Cream of Tartar en een eiwit. Dat heb ik ook gebruikt voor de Mini Oreo’s.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.
Ingrediënten
- 26 Mini Chocolade Mini Crunchies = 20gr 0.7khd
- 5gr Cream Of Tartar 3khd
- 1 Eiwit van een ei (eigeel gebruik je ergens anders voor)
- 33gr Puderxucker
- 33gr Xucker
- Snufje zout
Ik tel de khd uit zoetstoffen niet. Ik heb niet het idee dat ik daar gevoelig voor ben. Op internet staat zoveel geschreven over zoetstoffen.
Bereidingswijze
Klop het eiwit met het snufje zout en een mixer lobbig, doe de cream of tartar erbij en mix tot het eiwit zo stijf is dat je de kom op zijn kop kunt houden. Mix er nu de zoetstoffen door. Doe het in een spuitzak en knip er een puntje af. Of gebruik een boterhamzakje.
Begin met het spuiten van 13 schuim mopjes op een stuk teflon/bakpapier. Pak nu een Mini Crunchie en spuit er een klein hoopje schuim op, leg bovenop weer een Mini Crunchie. Druk dan de inmiddels geboren Mini-Oreo in een schuimmopje. Maak zo alle 26 Mini Crunchies zodat je 13 Mini-Oreo schuimpjes hebt. Spuit van het overgebleven schuim nog wat mopjes op het teflonvel/bakpapier. Verwarm de oven voor op 100°. Ik gebruik zelf een Combi-Magnetron Heteluchtoven. Ik gebruik het middelste rekje en bak de Mini-Oreo Schuimpjes 2u. Haal ze daarna uit de oven en laat ze afkoelen. Tijdens het afkoelen worden ze hard.
Lekker op een Cheesecake, op een portie chocomousse of op een kopje slagroom met senseo
wat ziet dit er ook weer lekker uit Rita, dank je wel voor al die waanzinnige lekkere recepten