Low Carb Mini Loempia met Hete saus

Low Carb Mini Loempia met Hete saus 21 stuks

Macro’s per stuk: 132cal., 1.4khd, 8.5gr vet en 11.7gr eiwit

Ik maakte ze al op 30 juli 2017 plaatste het in onze Facebookgroep dat bericht is 50x gedeeld en er is 182x op gereageerd. Het is nog wel elke keer een gevogel over hoe of wat de beste manier is om ze te bewerken. Ik heb al heel veel filmpjes en tips gezien op internet elke keer anders elk product is anders. Ik heb ze gisteren gemaakt, vandaag gefrituurd.

De eerste keer dat ik loempia’s maakte gebruikte ik gedroogde bean curd vellen maar dat was wel een ramp. Dat verslag vind je hier. Ze zijn heel bros en breken meteen.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

Loempia’s

Hete saus

BEREIDINGSWIJZE

Voor de loempia’s knip je de vellen dried bean curds zoveel mogelijk in punten. T zijn vaak  halve grote ronde vellen dus een beetje fantasie is nodig. Rul het gehakt met de groente gaar. Roer de sambal erdoor en schud het over in een vergiet en laat het een beetje uitlekken.

Pak een geknipt velletje maak de punt of ronding waar je naar toe gaat rollen nat met wat water. Leg onder op het randje een flinke eetlepel vulling op. Vouw de punt onder de vulling er 1x overheen…..vouw dan de 2 zijkanten naar het midden toe en rol de loempia naar de ronding toe.

Mini Loempia Vulling | lowcarb-rita.nl
Mini Loempia Vulling | lowcarb-rita.nl

Leg de loempia met de sluiting op een rooster. Dan heb je de minste kans op afrollen. Doe dit met alle loempia’s. De een wordt klein en dik de ander lang en dun maar ze smaken t zelfde en das t belangrijkste toch? Ik heb ze nadat ze gerold zijn 3 minuten in een stomer in de magnetron gestoomd. Om de loempia’s dicht te krijgen.

Mini Loempia's Stomen | lowcarb-Rita.nl
Mini Loempia’s Stomen | lowcarb-Rita.nl

Als je dit niet doet kan het opengaan tijdens het frituren en dan gaat de vulling eruit. (Been there done that). Je kunt het einde ook dichtprikken met een cocktailprikkertje. Ik heb ze na het stomen op een stuk teflonvel gelegd in een schaal met aluminiumfolie eromheen en in de koelkast gezet. Ik had niet gezien dat het gisteren al zo laat was toen ik eraan begon.

Vanmorgen uit de koelkast gepakt, frituurpan aangezet op 170°-180°. De loempia’s onder het netjes in de olie laten glijden en 8 minuten gebakken. Lekker knapperige mini loempia’s.

Voor de hete saus doe je alles bij elkaar en mix je of met een mini mixer of met een staafmixer de saus tot een massa zoals op de foto. Ik hou van zoetzuur dus de hoeveelheid zoetstof is voor iedereen verschillend.

Mini Loempia's Frituren | lowcarb-rita.nl
Mini Loempia’s Frituren | lowcarb-rita.nl

2 comments

  1. Hoi Rita. Wat een leuk recept. Kan ik De dried Bean Curds Ook in een gangbare winkel vinden? Of heb je nog tips voor andere ‘vellen” die wat meer gangbaar zijn? Mvg femke

    1. Hoi Femke, een gangbare winkel….bij de meeste toko’s verkopen ze dit. Als je op t ingredient klikt zie je een afbeelding. Ik zou t met die foto proberen bij je in de buurt. Andere vellen zou ik niet weten…sorry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.