Low Carb Marshmallows

Low Carb Marshmallows 

Macro’s bij 22stuks: 22cal., 0.6khd, 1.3gr vet en 1.9gr eiwit

Op 21 September 2015 maakte ik ze voor t eerst. Vertaalde een recept maakte het en plaatste het op Facebook.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

BEREIDINGSWIJZE

Doe een stuk bakpapier in een schaal (20x20cm) en doe er een heel dun laagje kokosmeel op (verwaarloosbaar).

Doe de gelatine in een pan en voeg 60ml koud water toe, de gelatine gaat een dun laagje vormen en stevig worden in een paar minuten.

Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en hou even apart.
Begin met het mixen van de eiwitten, voeg langzaam de cream of tartar, het vanille-extract, de geschraapte zaadjes en het snufje zout toe. Klop het geheel een beetje lobbig een minuut of 2. 
Voeg aan de gelatine nu de 180ml kokend water toe en begin te roeren tot je geen klonten meer ziet. (Mocht je die toch zien even verwarmen tot het weg is). Als alles goed is opgelost voeg je het al kloppend toe aan de eiwitten samen met de vloeibare zoetstof (tussendoor even proeven of het zoet genoeg is).

Doe de massa op het bakpapier en zet een paar uur in de koelkast (ik deed 24u).
Als laatste snij je er stukjes van en dompel je ze in de gesmolten chocolade en druk je de marshmallow in de geraspte kokos. Bewaren in een luchtdichte trommel in de koelkast.

Voor het boompje heb ik er een paar druppels groene kleurstof (van de toko) doorheen gemengd. Uitgestoken met 2 verschillende groottes sterren en gewoon op elkaar gestapeld. De rode druppeltjes heb ik gemaakt van steviala frost, kleurstof en citroensap uit een flesje.

foto van Rita van der Lee.
Marshmallow Kerstboom | LowCarb-Rita.nl
Marshmallow Kerstboom | LowCarb-Rita.nl

2 comments

  1. Hoi, ik heb het recept gemaakt. toen ik het uit de vorm haalde bleek het gesplitst, boven een flinke laag merengue, onder een dunne laag gelei. alsof de gelatine met water die ik toegevoegd en door eiwit heb geklopt naar de bodem is gezakt. Smaakt prima, eiwit behoudt vorm, maar klopt natuurlijk niet. enig idee hoe dat komt? NB het recept op de letter gevolgd, na het mengen nog ongeveer 5 minuten doorgeklopt. het beslag was dik vloeibaar toen ik het in de vorm deed, totaal homogeen.
    (geen idee waarom elk woord met een hoofdletter begint :))
    Ben benieuwd, Inge

    1. Hoi Ingrid, Sorry dat ik nu pas reageer. Uhm geen idee hoe het heeft kunnnen gebeuren. Zelf nooit last van gehad. Gelukkig was de smaak goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *