Low Carb Marshmallows
Macro’s bij 22stuks: 22cal., 0.6khd, 1.3gr vet en 1.9gr eiwit
Op 21 September 2015 maakte ik ze voor t eerst. Vertaalde een recept maakte het en plaatste het op Facebook.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
INGREDIËNTEN
- 3 Grote Eiwitten (Eigeel kun je voor dit recept gebruiken)
- 28gr Gelatinepoeder of 18 velletjes Gelatine
- 1 tl Cream Of Tartar 1.8khd
- Zoetstof naar smaak
- Merg van vanillestokje
- ¼tl Vanillearoma
- 60ml Koud water
- 180ml Kokend water
- snufje zout
- Kokosmeel
- 55gr 85% Chocolade 8.8khd
- 75gr Kokosrasp 2.3khd
BEREIDINGSWIJZE
Doe een stuk bakpapier in een schaal (20x20cm) en doe er een heel dun laagje kokosmeel op (verwaarloosbaar).
Doe de gelatine in een pan en voeg 60ml koud water toe, de gelatine gaat een dun laagje vormen en stevig worden in een paar minuten.
Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en hou even apart.
Begin met het mixen van de eiwitten, voeg langzaam de cream of tartar, het vanille-extract, de geschraapte zaadjes en het snufje zout toe. Klop het geheel een beetje lobbig een minuut of 2.
Voeg aan de gelatine nu de 180ml kokend water toe en begin te roeren tot je geen klonten meer ziet. (Mocht je die toch zien even verwarmen tot het weg is). Als alles goed is opgelost voeg je het al kloppend toe aan de eiwitten samen met de vloeibare zoetstof (tussendoor even proeven of het zoet genoeg is).
Doe de massa op het bakpapier en zet een paar uur in de koelkast (ik deed 24u).
Als laatste snij je er stukjes van en dompel je ze in de gesmolten chocolade en druk je de marshmallow in de geraspte kokos. Bewaren in een luchtdichte trommel in de koelkast.
Voor het boompje heb ik er een paar druppels groene kleurstof (van de toko) doorheen gemengd. Uitgestoken met 2 verschillende groottes sterren en gewoon op elkaar gestapeld. De rode druppeltjes heb ik gemaakt van steviala frost, kleurstof en citroensap uit een flesje.


Hoi, ik heb het recept gemaakt. toen ik het uit de vorm haalde bleek het gesplitst, boven een flinke laag merengue, onder een dunne laag gelei. alsof de gelatine met water die ik toegevoegd en door eiwit heb geklopt naar de bodem is gezakt. Smaakt prima, eiwit behoudt vorm, maar klopt natuurlijk niet. enig idee hoe dat komt? NB het recept op de letter gevolgd, na het mengen nog ongeveer 5 minuten doorgeklopt. het beslag was dik vloeibaar toen ik het in de vorm deed, totaal homogeen.
(geen idee waarom elk woord met een hoofdletter begint :))
Ben benieuwd, Inge
Hoi Ingrid, Sorry dat ik nu pas reageer. Uhm geen idee hoe het heeft kunnnen gebeuren. Zelf nooit last van gehad. Gelukkig was de smaak goed.
Hoi, heb dit recept vanmorgen gemaakt en het is ook gesplitst…
Het is lekker maar het ziet er niet uit 🙁
Iemand een idee hoe het komt? Moet je de gelatine terug laten afkoelen mss?
Hoi Nancy, welke zoetstof heb je gebruikt? En welke gelatine? Welke cream of tartar? Heel veel producten worden cream of tartar genoemd maar zijn een soort bakpoeder. Ik heb ze al een aantal keren gemaakt maar zelf nooit dit probleem gehad. Ik zou ook zo een twee drie niet weten wat er is misgegaan. Groet