Low Carb krokante Speculaasjes lekker krokant. Heerlijk met een beetje roomboter op een Anijskrol.
Macro’s per 100gr: 372cal., 3.5khd, 0.3gr vet en 0.2gr eiwit
INGREDIËNTEN
- 15gr Roomboter
- 1 Ei maat L
- 20gr Amandelmeel
- 10gr Koekkruiden
- 20gr Zonnebloempitten
- 20gr Pompoenpitten
- 5gr Bakpoeder
- 20gr Lijnzaad
- snufje Zout
- 5gr Amandelschaafsel
- 30gr XuckerBronze
BEREIDINGSWIJZE
Doe de roomboter in een schaaltje met dekseltje. Smelt de roomboter in de magnetron, dat kan ineens gaan spetteren vandaar het dekseltje. Zet apart.
Scheid het eiwit van het eigeel. Ik heb daar een speciaal schaaltje voor, heel handig. Klop het eigeel een beetje los met een kleine garde of vork. Zet ook apart.
Doe de pitten, het lijnzaad, de koekkruiden, het bakpoeder, zout en het amandelmeel in een mixertje en maal dit samen tot meel. Meng het meel met de Xucker Bronze goed door elkaar. Doe nu het eiwit en de roomboter erbij en kneed eventjes door. Ik deed het met mijn handen dat was t makkelijkste. Rol het deeg met behulp van een stukje huishoudfolie uit tot een dunne koek. Laat de huishoudfolie erop liggen en druk met een serveerring of koekjesvorm de low carb krokante speculaasjes in vorm. Haal de huishoudfolie eraf en doe de ongebakken koekjes 30minuten in de diepvries.
Verwarm de oven voor op 160°
Pak de koekjes uit de diepvries, besmeer met het losgeklopte eigeel en strooi er wat amandelschaafsel op. Bak de speculaasjes in 20 à 25 minuutjes gaar. Als ze afkoelen worden ze vanzelf hard.
Ik weeg het geheel en voer dat dan in in de app My Fitness Pall. Weeg het koekje wat ik neem en weeg dat dan en voer het per gram in in de app.
En wat doen we met de boter? Die komt na het verwarmen niet meer voor in de omschrijving.
Uiteraard door het deeg, ze zitten in de oven nu, ik ben benieuwd,
Bedankt voor het recept!
Goedemorgen,
Ja de boter gaat door het deeg. Ik ga het aanpssen dank je.
Groetjes