Low Carb Koolsalade (± 585gr)
Macro’s per 100gr: 157cal., 3.5khd, 14.1gr vet en 2.5gr eiwit
Low Carb Koolsalade voor bij de BBQ of bij een Chipolataworstje. T is elke keer weer een beetje anders, de ene keer heb je meer rode kool of witte kool.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
INGREDIËNTEN
- 150gr Rode kool 4.5khd
- 135gr Spitskool 5.4khd
- 135gr Witte kool 5.4khd
- 30gr Waspeen 1.7khd
- 30gr Rode ui 1.9khd
- 75gr Griekse Yoghurt 10% vet 2.4khd
- 75gr Zaanse Mayonaise 1khd
- 30ml Appelciderazijn
- 15ml Olijfolie
- Vloeibare zoetstof
BEREIDINGSWIJZE
De drie soorten kool schaven of raspen. Ik snij de witte kool en rode kool altijd in 4 stukken en begin dan met de bovenste punt. Die haal ik langs een mandoline met een verwisselbaar blad waardoor ik kan kiezen of ik dunne sliertjes wil of wat dikkere. Sliertjes worden het vanzelf omdat de kool natuurlijk uit allemaal losse bladeren bestaat. De ui doe ik ook met dit blad. De waspeen doe ik met met een julienne opzetstuk. Al de groente bij elkaar in een grote bak even husselen.
Meng in een aparte kom de Griekse yoghurt met de mayonaise, de appelciderazijn en de olijfolie. Paar druppeltjes zoetstof naar smaak. Doe de dressing door de groente, schud goed door elkaar en zet een paar uurtjes in de koelkast.
Ik gebruik de app My Fitness Pall om dat wat ik eet daarin in te vullen. Dat doe ik elke dag. Al 1302 dagen. Daar kun je recepten in aanmaken maar ook maaltijden opslaan. Heel handig zodat je niet steeds weer alles moet opzoeken en toevoegen. Van deze koolsalade heb ik een recept gemaakt, de hoeveelheden kunnen wisselen dus dat moet ik dan wel even aanpassen. De salade van hierboven had een totaal gewicht van 585gr, dat aantal is het aantal porties als ik nu salade neem schep ik wat op mijn bord wat ik weeg. Dat zijn dan het aantal porties wat ik invoer.
Geef een reactie