Low Carb Kokosmakronen met Chocolade

Low Carb Kokosmakronen met Chocolade gemaakt met 2 eiwitten die ik overhad toen ik de Low Carb Vanille-Kokoscustard maakte. Ooit maakte ik deze Marshmallows er altijd mee. Maar had nu zin in wat anders.

Macro’s 100gr: 502cal., 9.4khd, 45.1gr vet en 9.8gr eiwit**

Klik op de ingrediënt in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

BEREIDINGSWIJZE

Klop met een mixer de eiwitten stijf, doe de zoetstof erbij als de eiwitten een beetje lobbig zijn. Als de eiwitten zo stijf zijn dat je de kom op zijn kop kunt houden is het goed. Meng met een spatel nu de kokosrasp erdoorheen.

Verwam de oven voor op 180° hetelucht.

Schep de massa in een spuitzak met grote kartelmond en spuit toefjes op bakpapier of zoals ik op een teflonvel. Teflonvellen zijn herbruikbare bakvellen. Bak de low carb kokosmakronen in 12-15 minuten mooi bruin. Iedere oven is anders dus ga zelf afentoe kijken en stel eventueel bij. Ik vond ze niet bruin genoeg dus heb ze steeds met een paar minuten verlengd.

Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Smelt de chocolade au-bain-marie en dip de kokosmakronen er in. Leg ze meteen terug op het bakpapier. De laatste chocolade heb ik in een spuitzakje gedaan en slingerend over de kokosmakronen heen gedrizzeld.

Beste bewaar je ze in de koelkast.

**Ik gebruik de app My Fitness Pall voor men recepten en dagelijks eetmomenten. Ik heb voor dit recept het aantal grammen als aantal porties genomen. Als ik er een neem dan weeg ik die en voer dat gewicht dan in als het aantal porties. Het is namelijk best moeilijk evengrote kokosmakronen te spuiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.