Macro’s per portie: 149cal., 4.9khd, 5.1gr vet en 21.1gr eiwit
Low Carb Kippensoep met Spaghettipompoen. Sinds een paar maanden koken 3 collega’s en ik om de beurt op dinsdag een koolhydraatarme maaltijd. Ik was de eerste en maakte van spaghettipompoen een chili…….omdat ik altijd het grootste exemplaar koop had veel spaghettipompoen over en deed dat in de diepvries. Na veel zoeken op internet kwam ik Avgolemenosoup tegen van I BREATHE I’m Hungry waar ik de overgebleven spaghettipompoen uit de diepvries in kon gebruiken.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
INGREDIËNTEN 8 Porties
- 5 Grote Kipfilets of gebruik Kipbraadsticks
(wordt ongeveer 472gr Gekookte Geplukte Kip) -
2.5L Water
- 5 Kippenbouillonblokken 19khd
-
3 Eieren
-
75ml Vers Citroensap 6khd
-
400gr Gare Spaghettipompoen** 10.1khd
-
Verse Peterselie, gehakt
-
zout en peper (naar smaak)
-
Parmezaanse kaas
BEREIDINGSWIJZE
Doe de kipfilets met het water en de bouillonblokken in een grote pan, breng de kip aan de kook en laat het zachtjes een minuut of 10 koken. Haal de kipfilets uit de pan, laat ze afkoelen en pluk de kipfilets. Ik heb de geplukte kip gewogen en die verdeeld over 8 bakjes van 500ml.

Verdeel ook de spaghettipompoen over de bakjes.

Klop dan in een aparte kom de eieren met het citroensap schuimig. Meet ongeveer 2 cups (ik gebruik deze) bouillon af giet dat voorzichtig bij het eimengsel, niet te snel want het ei mag niet gaan stollen. Mix met een handmixer alles even goed door elkaar. Als het goed gemengd is doe je het terug in de pan. Let op de soep mag niet meer koken. Proef de soep voeg zelf naar smaak zout en peper toe. Verdeel de soep over de 8 bakjes.

Een portie kun je meteen eten en de rest kun je in de koelkast bewaren of vries de soep in. Opwarmen in de magnetron of in een pannetje.
Eet de soep warm en garneer met wat verse peterselie en parmezaanse kaas.
Bron: https://www.ibreatheimhungry.com/low-carb-avgolemeno-greek-chicken-lemon-egg-soup/

Geef een reactie