Low Carb Ketchup
Ingredienten ketchup | lowcarb-rita.nl
Ingrediënten ketchup | lowcarb-rita.nl

Low Carb Ketchup

Macro’s per 15ml = 1el: 5cal., 0.8khd, 0gr vet en 0.2gr eiwit

Low Carb Ketchup wat een heerlijk recept. Gevonden op de site van Ketodietapp. Ik ben grote fan van die site, al heel veel recepten van gemaakt en vertaald. Ik kwam dit tegen toen ik een 14 daags plan volgde waarin PulledPork met BBQ Saus stond. Om die BBQ saus te maken moet je eerst de ketchup maken. Ik heb het gemaakt en vertaald. Het staat bij mij standaard in de koelkast.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN voor 20 Porties van 15ml

240gr Tomatenpuree 9.12khd
60ml Witte Wijnazijn of Appelciderazijn(Aldi)
60gr Ui  3.96khd
2 Tenen = 8gr Knoflook  2.48khd
1/8 tl Piment
1/8 tl Gemalen Kruidnagel
2 el Erythritol of Vloeibare zoetstof
1 tl Himalayazout
Snufje zwarte peper

Ik zie jullie bijna denken 1/8 tl Piment en Gemalen Kruidnagel?. Hoe doe je dat? Wel het zit zo ik gebruik deze Maatlepeltjes, het kleinste lepeltje is ¼ van een tl, dat schep ik ongeveer halfvol voor 1/8 van een tl.

BEREIDINGSWIJZE

Begin met het pellen en snipperen van de ui, en doe dat ook met de knoflook. Doe daarna al de ingrediënten bij elkaar in een pannetje. Breng het aan de kook en laat het ongeveer 15 minuutjes zachtjes sudderen. Als het te dik is voeg je eventueel wat water toe. Als het genoeg is ingedikt doe je het in een blender. Pureren, proeven en eventueel nog wat toevoegen (zout, kruiden, zoetstof). Je kunt het in een glazen potje in de koelkast zeker 4 weken bewaren.

Wat te doen met het restant tomatenpuree? Of ik maak een dubbele portie die ik dan zoals op de foto verdeel over 2 weckpotjes. Het ene potje blijft steeds in de koelkast en dicht terwijl ik begin met het andere potje. Zo blijft de ketchup in het dichte potje een beetje beschermd (denk ik). Of ik maak de Zoetzure Chinese tomatenkippensoep van Carlie

2 comments

  1. Als je de hete ketchup in n uitgekookt jampotje doet, goed dichtdraaien en ondersteboven af laat koelen..is ie vacuüm en dus langer houdbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.