Low Carb Kaas-Uienbrood

Low Carb Kaas-Uienbrood. Gewoon een snel simpel broodje.

Macro’s per punt: 171cal., 1.9khd, 14.6gr vet en 7.5gr eiwit

Klik op het ingrediënt in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

BEREIDINGSWIJZE

Ik heb een springvorm gebruikt van 23cm. Daar leg ik een met water natgemaakt vel bakpapier in. Doordat je het nat maakt kun je het heel makkelijk in de vorm drukken. Voorzichtigheid is geboden omdat het vrij makkelijk kan scheuren.

Smelt de roomboter in een kopje in de magnetron en zet ff apart. Rasp de kaas. Ik neem altijd jong belegen vind die gewoon t lekkerste. Ik neem zelf altijd een vrij grove rasp hiervoor. Weeg tussendoor de hoeveelheid af. Snij de ui in ringen, ik gebruik daar zelf een mandoline voor. De ringen snij ik nog 1x doormidden en maak er (halve) ringetjes van. 2/3e van de ui snij ik in blokjes en de rest laat ik zo.

Verwarm de oven voor op 180° (Hetelucht heb ik)

Meng het amandelmeel met het bakpoeder zodat het bakpoeder goed wordt verdeeld. Klop de eieren met de roomkaas en roomboter met een mixer door elkaar.

Spatel de helft van de ui en de kaas door het beslag. Doe het beslag in je springvorm en verdeel de overige (halve) uiringetjes over het beslag en als laatste de rest van de kaas.

Bak het kaas-uienbrood in 30 Minuten in het midden van de oven mooi goudgeelbruin.

Bewaren in de koelkast of diepvries. Warm is het brood het lekkerste. Opwarmen doe ik zelf in de oven op 180° meestal een minuut of 10Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.