Low Carb Kaas Taco’s en Tacokruiden

Low Carb Kaas Taco’s en Tacokruiden

Macro’s voor 2 tacoschelpen: 387cal., 0khd, 32gr vet en 24gr eiwit

Low Carb Kaas Taco’s en Tacokruiden zijn heel simpel zelf te maken. Erg lekker voor als de rest “normale” Taco’s eet. Jammer genoeg zitten er veel khd in de tacoschelpen uit de winkel, gelukkig zijn er al alternatieven maar die moet je wel zelf maken. Kaastaco’s voor als je op t laatste moment bedenkt dat je dat gaat eten. Fathead Nacho’s en Keto Tortilla Chips voor als je wat meer tijd hebt.

Ingrediënten Kaastaco’s

  • 90gr Jong Belegen Kaas
  • ¼tl Paprikapoeder
  • Snuf Knoflookpoeder
  • Snuf Uienpoeder
  • Snufje Gemalen Komijn
  • Zout en Peper

Bereidingswijze

Rasp de kaas met een grove rasp. Voor-geraspte kaas bevat een anti klontermiddel wat koolhydraten heeft. Ik vind dat zonde een stukje kaas heb je zo geraspt. Schud de kruiden erdoorheen en maak 2 gelijke porties. Doe 1 deel in een kleine droge koekenpan Ø  is 15cm. Laat zachtjes verwarmen. Leg een houten lepel op 2 glazen potten, zorg dat er ruimte is want daar hang je strax je taco overheen. Ik vind een deegroller te dik. Als de kaas begint te kleuren, draai je het voorzichtig met een spatel nog om. Als je het niet lang genoeg laat smelten dan wordt de taco niet hard. Heb ik ook al een keer gehad. Laat de kaas een beetje goudgeel worden. Als je met je spatel de taco uit de pan pakt leg je hem meteen over de lepel heen. Laat even hangen. Doe ondertussen de tweede portie in de pan en laat ook dit zachtjes smelten tot het er goudgeel uitziet en je het kunt omdraaien. ook die nog over een lepel hangen zodat je een taco vorm krijgt.

Tacokruiden

Ingrediënten

  • 1½ tl Paprikapoeder
  • 3tl Gemalen Komijn
  • 1tl Cayennepeper
  • 1½ tl Gedroogde Oregano
  • Snuf Knoflookpoeder
  • 1tl Gemalen Zeezout
  • 1tl Gemalen Peper
  • Snuf Uienpoeder

Bereidingswijze

Meet de kruiden af met een maatlepeltje. Doe de kruiden bij elkaar in een potje en schud eventjes flink.

Gebruik 2 el per 500gr Gehakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.