Low Carb Hoorntjes

Mozzarelladeeg | LowCarb-Rita.nl

Low Carb Hoorntjes

Macro’s per stuk: 222cal., 1.2khd, 18.6gr vet en 11.1gr eiwit met mijn ingrediënten.

Ik vond een recept op internet voor croissantjes. Ooh dacht ik, die ga ik maken. Ze waren lekker en supersimpel.

Daarna zag ik een afbeelding van een broodje in de vorm van een vlecht, ik maakte het met hetzelfde deeg van de croissant. Dat lukte ook. Erg lekker met chocomousse en aardbeien.

Toen vond ik een afbeelding van een hoorntje, gemaakt van brooddeeg. Dat ging als een toeter in de oven. Maar ja dacht ik hoe maak ik die toeter…….ik zag alleen aluminiumfolie. Gezocht, gezocht, gezocht maar niets gevonden. Internet is groot en heeft heel veel websites zo kwam ik terecht bij  Wish. Een soort van online warenhuis, en daar vond ik de hoorntjes die ik zocht. Ze waren wel wat kleiner dan ik had verwacht maar ik had de grootste besteld dus moest het ermee doen haha. Uiteindelijk zijn ze groot genoeg om er een mooi hoorntje van te maken wat je kunt vullen met heel veel verschillende mousses.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

Hoorntje, chocomousse en aardbei | LowCarb-Rita.nl
Hoorntje, chocomousse en aardbei | LowCarb-Rita.nl

Ingrediënten voor 10 stuks

  • 375gr Mozzarella=3 Bollen 3.8khd
  • 30gr Roomkaas 0.93khd
  • 180gr Amandelmeel 6.66khd
  • ½ Ei (Maat L)(eerst klutsen dan afwegen)
  • 1 tl Xanthaangum
  • 15gr Ongezouten Roomboter 0.2khd
  • 3gr Gist 1.8khd
  • 1 el Warm Water

Bereidingswijze

Begin met de bollen mozzarella in kleine stukjes te knippen of snijden. Doe de stukjes mozzarella samen met de roomkaas in een magnetron geschikte kom en zet het 3 minuten in de magnetron. Daarna roer je het door en zet je het nog 30 seconden in de magnetron. Dit doe je totdat de mozzarella is gesmolten. Het gaat er een beetje raar uit zien, het wordt namelijk melkachtig met brokken erin. Dat hoort zo. Heb je geen magnetron dan kun je het in een pannetje op het fornuis smelten.

Los de gist op in een el warm water en laat 1 a 2 minuten staan. Doe ook de roomboter even in de magnetron om te laten smelten. Mix de xanthaangum met de gemalen amandelen goed door elkaar. Pak nu de gesmolten kaas uit de magnetron en doe dat samen met de gist, het ei en de roomboter (beetje bewaren voor bestrijken) bij de rest en meng het goed door. Eerst gebruik ik een spatel en daarna doe ik het met mijn handen. Ik gebruik latexhandschoentjes omdat het heel plakkerig deeg is. Dat plakkerige wordt vanzelf minder hoe harder je kneed. Dat kneden doe je net zolang tot je een mooi egaal deeg hebt. Zeker een paar minuten.

Zet de oven vast aan op 200° ik gebruik zelf een CombiMagnetron en vet de vormpjes in. Meestal gebruik ik deze bakspray.

Verdeel het deeg in 10 stukken. Ik heb 6 hoorntjes dus maak 6 lange slierten en wikkel die om een hoorntje.

De andere 4 stukken deeg gebruik ik voor bijvoorbeeld een croissantje. Deeg platrollen tussen huishoudfolie in een driehoekvorm, en dan oprollen. Van de brede kant naar het puntje toe. Of ik maak er een Pretzel van.

Bestrijk met nog een beetje boter en bak in 15 a 20 minuten goudbruin. Het kan zijn dat ze er wat langer of wat korter in moeten.

Als ze klaar zijn gaan ze bij mij vaak meteen de diepvries in. Vanuit de diepvries laten ontdooien en eventjes terug de oven in is wel lekker. Wordt het een beetje knapperig van.

Variatietip

Bestrooi met maanzaad of sesamzaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.