Low Carb Ham-Kaassouffle

Low Carb Ham-Kaassouffle gemaakt met het deeg waar ik ook de Low Carb ApfelStrudel (zonder appel) mee heb gemaakt.

Macro’s per stuk: 280cal., 1.6khd, 19.9gr vet en 21.3gr eiwit.

Klik op de ingrediënt in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN DEEG:

BEREIDINGSWIJZE:

De droge ingrediënten door elkaar mixen zodat het bakpoeder en de xanthaangum goed word verdeeld. Doe dat in de keukenmachine en zet de machine aan, giet tijdens het draaien de appelciderazijn erbij, gevolgd door het ei en het water. Het wordt heel snel een deegbal. Haal de deegbal eruit, doe dat in een boterhamzakje of rol in een stuk huishoudfolie en kneed het nog even met de hand door. Een minuut of 2. Laat het deeg nu 10 minuten rusten. (of tot 2 dagen in de koelkast te bewaren).

INGREDIËNTEN VULLING:

  • 152gr Jong Belegen Kaas
  • 114gr Yorkham

Ik had een groot blok kaas, daar heb ik met een elektrische snijmachine 6 dikke plakken mee gesneden van 4mm dik. Met de ham heb ik nix gedaan. Per Ham-Kaassouffle 1 plak gebruikt.

OVERIGE INGREDIËNTEN:

  • 1 ei Maat L (losgeklopt)
  • 1 zakje Knabbelbacon (Tot Kruimels malen)
  • Kokosolie of ander vet wat goed tegen hitte kan

BEREIDINGSWIJZE HAM-KAASSOUFFLE:

Pak het deeg uit de koelkast, weeg het en deel het door 6 stukken. Leg 5 stukken terug in de koelkast anders droogt het heel snel uit. Doe 1 stuk in een ziplockzak en maak er een mooie dunne plak van met je deegroller. Zo dun als dat je er bijna doorheen kunt kijken. (klik hier als je Instagram hebt, daar staan de foto’s)
Smeer het in met losgeklopt ei. Leg er dan een plak ham op gevolgd door de plak kaas. Vouw vast 1 kantje dicht en smeer in met ei. Vouw de ham-kaassouffle dicht, smeer nog een keer met wat ei en druk er wat baconkruimels in. Laat een flinke laag olie smelten in een koekenpan en leg de ham-kaassouffle daarin. Na een paar minuutjes omdraaien tot de kaas is gesmolten. De kaas kwam er een beetje uitlopen dus wist ik dat het klaar was.

Ik heb de andere 5 gemaakt, ingesmeerd en al en in de diepvries gedaan. Nog eventjes afwachten hoe dat dan gaat als ik ze ga bakken. Maar ik zal dan hier een update doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.