Low Carb Gevulde Courgette Bolognese

Low Carb Gevulde Courgette Bolognese

Macro’s: 629cal., 12khd, 40gr vet en 51gr eiwit

Low Carb Gevulde Courgette Bolognese. Deze maakte ik op 1 Januari 2018 net als vele leden van de Facebookgroep Gobento Start. Het is het Diner van Dag 1 van het 1e Weekmenu. Ik bedacht een andere manier om mijn bordje op te maken dan als courgetti. ik vond m erg geslaagd.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

  • 250gr Courgette (=1 kleine) 5.7khd
  • 50gr Tomatensaus 1.9khd
  • 150gr Rundergehakt of Half om Half 
  • 1 Teentje Knoflook (4gr) 1khd
  • 40gr Ui 2.6khd
  • 2el Kokosolie of Ghee (zelf maken)
  • ½ Bouillonblokje kip 0.5 khd
  • 5 Blaadjes Verse Basilicum (of 2 tl gedroogde uit een potje)
  • 50gr Parmezaanse kaas

BEREIDINGSWIJZE

Snij de kop en de kont van de courgette en snij hem doormidden. Steek dan met bijvoorbeeld een appelboor de pitjes eruit. Hol nog een klein beetje verder uit. Bewaar het vruchtvlees, dat voegen we later weer toe. Leg de stukken courgette in een schaal of pan met heet water. Laat ongeveer een minuut of 10 liggen.

Ondertussen snipper je de ui en de knoflook. Fruit de ui met de knoflook een beetje glazig in een el kokosolie. Rul nu het gehakt er doorheen. Als het gehakt gaar is doe je de tomatensaus en de basilicum erdoor. Verkruimel tot slot het bouillonblokje boven het gehaktmengsel en roer het vruchtvlees van de courgette en 25gr Parmezaanse kaas erdoorheen.

Pak de stukken courgette uit het hete water en laat eventjes uitlekken op een stukje keukenpapier.

Vul nu met een lepel de stukken courgette, druk tussendoor wat aan. Leg de courgette plat en snij in dikke ringen. De vulling die over is leg je ernaast. Strooi nu de rest van de Parmezaanse kaas over het gerecht. Eet smakelijk.

2 comments

  1. Je moet er maar opkomen: leuke presentatie. Ga ik zeker een keer gebruiken met al die courgettes die er nu zijn. Dank je

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.