Low Carb en Ketogene Chocolade Crunchies

Low Carb en Ketogene Chocolade Crunchies

Macro’s per 30gr: 151cal., 1khd, 13.9gr vet en 3.9gr eiwit. Ik heb het per gram ingevoerd in MFP omdat niet elk rondje hetzelfde weegt, zo kan ik per hoeveelheid die ik weeg het invoeren. 

Low Carb en Ketogene Chocolade Crunchies zijn knapperige mini koekjes. Ik zag het voorbij komen in mijn mailbox het originele recept komt de site van Gnom-Gnom. Ik heb het gemaakt, gefotografeerd, geproefd en vertaald.

Mezelf kennende ging ik natuurlijk perse voor die bolletjes. Ik begon met mijn appelboor rondjes te prikken uit een dun laagje deeg, net zolang tot de rondjes als plakjes bovenuit de appelboor kwamen. Het eerste rondje lukte, maar de rest kwam er niet als dun plakje uit maar als 1 lange dikke worst. Dat werkte dus niet.

Na nog wat experimenteren is het toch gelukt maar………………het was wel echt heel veel werk.

Ik moest ook denken aan dit liedje en zo kwam ik op het idee van een paar van deze mini-koekjes Mini-Oreo’s te maken. En die Mini-Oreo’s heb ik als decoratie op deze Cheesecake gezet.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

BEREIDINGSWIJZE

Weeg als eerste de roomboter af en laat op kamertemperatuur komen. Bij deze boter gebeurd dat vrij snel. Weeg nu de rest van de ingrediënten af en meng het amandelmeel met de cacao, zout, xanthaangum en backingsoda goed door elkaar in een grote kom.

Mix daarna met een mixer de roomboter tot een crème in ongeveer 1 á 2 minuten, doe de zoetstof erbij en mix tot de zoetstof volledig is opgenomen. Tussen de 3 en 5 minuten ongeveer. Ligt aan de soort zoetstof denk ik. Voeg nu het ei toe en mix nog even goed door.

Met de mixer op een lage stand doe je nu de helft van de droge ingrediënten erbij en mix goed door. Doe ook met het de rest. Wikkel het deeg in een stuk huishoudfolie en leg in de koelkast. Minimaal een uur maar een hele nacht mag ook.

Ik gebruik een combi-magnetron met hetelucht en bak in 3 lagen. Ik heb het deeg in 3 stukken verdeeld. De 2 stukken die ik niet meteen gebruikte liet ik in de koelkast liggen. Buiten de koelkast wordt het snel zacht door de grasroomboter.

Het eerste stuk deeg heb ik uitgerold tussen 2 stukken huishoudfolie. Met mijn appelboor heb ik met rondjes uitgedrukt terwijl het deeg nog tussen de folie ligt.

Mini Crunchies | lowCarb-Rita.nl
Mini Crunchies | lowCarb-Rita.nl

Haal daarna de bovenste laag folie eraf en leg de rondjes op een stuk bakpapier. Door met je linkerhand onder de onderste laag folie te gaan komen de rondjes wat omhoog en kun je ze heel makkelijk pakken en op een stuk teflon/bakpapier leggen. Als je de eerste serie klaar hebt doe je die 15 minuten in de diepvries.

Verwarm de oven voor op 180°.

Rol nu het tweede stuk deeg uit tussen twee lagen huishoudfolie, steek weer rondjes en leg de rondjes op een stuk teflon/bakpapier. Doe ook de tweede laag in de diepvries en zet de eerste laag in de oven. Met het derde stuk deeg doe je precies hetzelfde.

Bak de crunchies 8-12 minuten. Omdat ze zo donker zijn is het wat lastig te bepalen of ze klaar zijn. Ze worden een klein beetje groter en ze ruiken heerlijk. Probeer aan de hand daarvan te bepalen of ze klaar zijn of niet. Iedere oven is anders. Laat de crunchies buiten de oven afkoelen.

Naarmate ze verder afkoelen zullen ze hard worden maar dat kan wel een paar uur duren.

Bewaar ze in een afgesloten bakje.

Tip

Voor wat ik heb begrepen kan het niet met vloeibare zoetstof, dan worden ze niet knapperig. 

 

2 comments

  1. Kan je als zoetstof ook Stevia of gelijksoortig nemen? De genoemde zoetstoffen zijn alleen online te bestellen en wordt dan best prijzig vanwege de verzendkosten.

    1. Hoi Carolien, sorry had je opmerking niet eerder gezien. Dat ligt er dan een beetje aan welke stevia je bedoeld. Kijk eens op de site van Holland&Barret onder t kopje zoetstoffen. op de derde pagina staan 3 soorten waar je uit kunt kiezen. Groetjes Rita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.