Low Carb Chocoladevla maak ik best vaak als ik een rijpe avocado heb liggen. Als je avocado goed rijp is proef je die niet terug. T zorgt alleen voor een romige vla.
Macro’s: 332cal., 5khd, 24gr vet en 19gr eiwit
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
INGREDIËNTEN
- 1 Kleine Avocado (83gr)
- 60ml Kokosmelk (of Deen en Emté) 1.02khd
- 240ml Amandelmelk 0.24khd
- 20gr Smart Proteïnepoeder 1.2khd
- 10gr Cacao 1khd
BEREIDINGSWIJZE
Zorg ervoor dat je een goed rijpe avocado hebt. Daar kun je op verschillende manieren achter komen. Check deze link.
Begin met het in de blender doen van de avocado samen met de kokos- en amandelmelk. Laat dit eerst ff draaien tot de avocado mooi is opgenomen. Dan doe je er de cacao en smart proteïnepoeder bij en laat je het nog even goed draaien. Zet nu in de koelkast en laat het daar een paar uurtjes staan. De smaak van de avocado verdwijnt dan helemaal.
Ik vul altijd 2 schaaltjes of glaasjes met deze low carb chocoladevla, begin dan met een dot slagroom onderin, daarbovenop een laag vla, weer een laagje slagroom en dan afsluitend met de vla. Toefje slagroom en/of een paar merengues. Dan gaat t daarna meestal in een bakje van 500ml omdat ik t vaak pas op mijn werk opeet 😁
Je kunt er makkelijk 2 porties van maken, ik ben gewoon een grote lekkere eter denk ik.
Kan ik hier ook diepvries avocado gebruiken die ik dan laat ontdooien
En kan het ook met whey eiwitten
Hoi trudie, ik zou t dan niet helemaal laten ontdooien en ja whey kan ook. groetjes Rita