Low Carb Broodstengels voor bij een soepje of lekker dippen met een salade. Voor ongeveer 19 stuks.
Macro’s per broodstengel: 61Cal., 03khd, 5.5gr vet en 1.8gr eiwit
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
INGREDIËNTEN
- 100gr Amandelmeel 3.7khd
- 10gr Fiberhusk/Psyllium
- 1.5tl Xanthaangum 0.1khd
- 2tl Bakpoeder 2.2khd
- snuf zout
- 50gr Kwark 1.4khd
- 40gr Milde Olijfolie
- 150ml (Ongezoete) Amandelmelk 0.2khd
- 2 Eieren maat L
BEREIDINGSWIJZE
Droge ingrediënten afwegen en goed met een garde door elkaar mengen, zodat het bakpoeder en de xanthaangum goed verdeeld wordt. Zet even apart.
Meng nu de natte ingrediënten goed door elkaar met een mixer. Doe dan de droge ingrediënten er langzaam in 2x erbij. T wordt een plakkerig deeg, zodra het goed is gemengd Laat je het deeg een half uurtje rusten.
Verwarm de oven voor op 180° ik heb zelf hetelucht.
Doe het deeg over in een grote spuitzak en knip een mooi dik tuutje ervanaf. Spuit nu de stengels op bakpapier en bak ze 30 minuten tot ze mooi goudgeel zijn van kleur.
Als ze zijn afgekoeld doe ik ze nog met 5 tegelijk in de magnetron. Om het laatste beetje vocht wat er inzit te laten verdampen. Zo worden ze lekker knapperig.
Ik bewaar ze in een niet helemaal afgesloten bak omdat ik wil dat ze knapperig blijven.
Lekker met dit soepje
Variatie: Croutons
Spuit kleine bolletjes op het bakpapier en bak ze op dezelfde manier.
Geef een reactie