Low Carb Bloemkool-Zalmkoekjes met Ravigottesaus
Low Carb Bloemkool-Zalmkoekjes met Ravigottesaus gepikt van Carlie uit deze Facebookgroep.
Macro’s per portie: 661cal., 3.6khd, 52.2gr vet en 42.4gr eiwit
Klik op het ingrediënt in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
INGREDIËNTEN
Voor de bloemkool-zalmkoekjes:
- 100gr Bloemkool 1.9khd
- 125gr Zalm
- 1 Ei maat L
- 1el Olijfolie of (gras) Roomboter
- ¼tl Kerriepoeder
- Gedroogde (vers mag ook) Dilletopjes
- Snufje Peper
- Snufje Zout
Voor de Ravigottesaus:
- 30gr Zaanse Mayonaise 0.4khd
- 30gr Griekse Yoghurt 1khd
- 10gr Kappertjes 0.1khd
- 20gr Augurk 0.2khd
- Scheutje Augurkennat
- Gedroogde (of verse) Dilletopjes
- Drupje Vloeibare Zoetstof (optioneel)
BEREIDINGSWIJZE
Draai met een blender de bloemkool tot rijst. Doe er dan het ei en de zalm bij en laat nog ff draaien. Voeg de kruiden toe. Maak van dit een paar koekjes. Dit kun je doen met serveerringen of vorm met je handen een koekje. Bak de koekjes in een el olijfolie gaar en bruin. Stapel de koekjes op met een lepel Ravigottesaus tussendoor.
Voor de Ravigottesaus snipper je de augurk en kappertjes. Roer de overige ingrediënten door elkaar, voeg de augurk en kappertjes toe en proef. Doe er dan wat dilletopjes doorheen en eventueel een drupje zoetstof.

Geef een reactie