Low Carb Appeltaart zonder appel

Low Carb Appeltaart zonder appel

Macro’s per stuk: 317cal., 3.2khd, 28.4gr vet en 9.6gr eiwit

Low Carb Appeltaart zonder appel ik was sceptisch omdat er courgette wordt gebruikt ipv appel…..maar je proeft echt de courgette niet. Ik heb de taart gebakken in een vierkante bakvorm van 20x20cm en heb er 9 stukken van gesneden. UPDATE ik heb m gisteren (3/3/2018) nog eens gebakken. In een ronde bakvorm. De caramelsaus gebruikt van een ander recept. Nog lekkerder (vind ik).

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten Bodem

Ingrediënten Caramelsaus

Ingrediënten “Appel” vulling

  • 600gr Courgette 4×2.3khd=9.2khd
  • 160gr Caramelsaus
  • 2 tl Kaneel*
  • ¼ tl Nootmuskaat*
  • 2 tl Cream of Tartar 4.2khd*
  • 2 el Vers Citroensap 0.3×8=2.4khd

*Ik gebruik een maatlepeltje voor de kruiden. Zo heb je dan ongeveer altijd dezelfde hoeveelheid.

Ingrediënten Topping

Bereidingswijze

Bodem:
Begin met de oven voor te verwarmen op 175° (ik heb hetelucht). Droge ingrediënten goed met elkaar mengen. Doe daar het ei en de Ghee of kokosolie bij en kneed je het eventjes goed door. Ik heb 2 dezelfde vierkante bakblikken. Die gebruik ik allebei. In de 1e leg ik een rond geknipt teflonvel, met daarop het deeg. Druk ook met je handen een rand omhoog in de vorm. Daarbovenop komt weer een rond geknipt teflonvel. En dan het tweede bakblik wat ik vulde met glazen knikkers. Dit is nodig om te voorkomen dat er luchtbubbels kunnen ontstaan. Ik heb de bodem 15 minuten gebakken. Uit de oven gehaald en af laten koelen. Voor foto’s over hoe te maken kun je op de link hieronder klikken.
Bron: https://ketodietapp.com/…/p…/2015/02/15/Sweet-Keto-Pie-Crust

Caramelsaus:
Laat in een grote pan de xucker smelten, na een minuut of 5 PAS OP HEEL HEET doe je de slagroom en de roomboter erbij. Zorg ervoor dat je alles binnen handbereik hebt staan want de laatste stap moet snel. Als je de roomboter en de slagroom erbij doet moet je meteen gaan roeren met een garde. Het gaat schuimen dus zorg voor voldoende afstand. Roer tot het wat begint in te dikken en het caramel begint te kleuren.

Vulling:
Schil de courgettes, snij doormidden en schraap met een meloenbollenlepeltje de zaadlijsten eruit. Snij de courgette in kleine stukjes. Breng een pan water aan de kook en kook de stukjes 2 a 3 minuten. Giet af en dep de stukjes droog. Zet even opzij.

Topping:
Roer de xucker met het amandelmeel goed door elkaar. Snij de roomboter in kleine blokjes en kneed het er doorheen.

Taart:
In de kom met gekookte courgette doe je nu de kruiden en de caramelsaus. Dat schep je op de bodem, dek af met de topping en bak op 150° in ongeveer 30 minuten gaar. Ik deed nog 3 minuutjes onder de gril voor de kleur op de taart. Volledig laten afkoelen voor je m aansnijd.

Mijn collega’s en zoon keken raar op toen ik halverwege het stukje vertelde dat er geen appel in zat. Ze hadden het niet in de gaten.

Click voor het originele recept: https://ketodietapp.com/Blog/post/2015/10/16/low-cab-zucchini-apple-pie

6 comments

  1. vandaag deze áppel’taart gemaakt; een beetje pittig door de kaneel / nootmuskaat lekker!
    Ik had nog een paar pecan/walnoten door de vulling gemengd en hierbij slagroom met zoetstof geklopt.
    Onze dochter is morgen jarig en me deze taart is het voor iedereen hier feeest!

  2. erg lekkere taart, al een paar keer gemaakt en de laatste keer had ik de courgette schijfjes een nachtje in de koelkast gezet met citroensap en kaneel erop en een beetje boleropoeder in appelsmaak, dat was een groot succes, nog meer appelsmaak! ik wil dat ook nog wel een keer proberen met bolero perensmaak dat lijkt me ook lekker

  3. Hoi Rita

    Graag zou ik dit recept willen proberen alleen snap ik het deel niet van twee bakblikken op elkaar leggen niet?
    Moet ik twee blikken op elkaar stapelen en t bovenste blik met knikkers? Knikkers waar kinderen mee buiten spelen? Sorry voor al mijn vragen

    Groetjes Patricia

    1. Goedemorgen,

      Ja klopt. De bodem bak je blind als t ware. Je kunt ook als je geen twee dezelfde blikken hebt er een stuk bakpapier tussenleggen en dat vullen met knikkers.

      Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.