Low Carb Appelflappen zonder appel

Low Carb Appelflappen zonder appel

Macro’s per stuk: 264cal., 3.8khd, 20,4gr vet en 14.4gr eiwit

Low Carb Appelflappen zonder appel…..ik moest het gewoon proberen. En….ze zijn gelukt. Ik zag op de website van ketodietapp iets wat erop lijkt, maar Martina heeft chiazaad gebruikt en ik wilde het zonder.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN voor 4 stuks

BEREIDINGSWIJZE

Begin met het schillen van de courgette, schep de pitjes er uit. Ik gebruik daar zelf een meloenbollenpitjeslepel voor. Snij de courgettes in kleine blokjes…zoals je ook gedaan zou hebben met appel. Pak een schaal en leg daar een stuk keukenpapier in, leg de courgetteblokjes erop en dek af met nog een stuk keukenpapier. Zet dit in de koelkast, ik heb het er een hele nacht in laten staan. Zo trekt het meeste vocht in het keukenpapier.

Meng in een kommetje de kaneel, nootmuskaat en de cream of tartar door elkaar. Schud dat door de “gedroogde” courgetteblokjes. Schud wat zoetstof door de blokjes (of neem een kneepje vloeibare zoetstof….zelf niet gedaan omdat ik de blokjes zo droog mogelijk wilde gebruiken).

Weeg de mozzarella af (ik heb ongeveer 1,5 bolletje gebruikt) knip aan stukjes en smelt 2 minuten in de magnetron of in een pannetje op t vuur. Roer door en zet nog eventjes terug. Nu zet je er meteen een kopje bij met een klontje roomboter zodat dat ook smelt. Ik zette de magnetron op 30 seconden. En deed dat nog 2x. Als je dit niet doet heb je de kans dat heel je magnetron onder de boter komt te zitten. Meng het amandelmeel met de gesmolten mozzarella en kneed het ei erdoor. Ik gebruik plastic handschoentjes zo kan ik beter tegen de hete mozzarella. Kneed net zolang tot het een mooi egaal deegje wordt.

Zet de oven vast aan op 200° ik heb zelf een combimagnetron met Hetelucht.

Weeg het deeg en maak er 4 porties van.  Neem een stuk huishoudfolie en leg dat op je werkblad, daarop een portie deeg en dek het af met nog een stuk huishoudfolie. Nu ga je met je deegroller net zolang stoeien tot je een vierkant hebt. Gebruik het onderste stuk huishoudfolie om het deeg weer even terug te vouwen als het niet gelijkmatig gaat. Ik heb een siliconemat waar ik de stukken huishoudfolie opleg zodat het een beetje blijft liggen. Het is een lastige stap, iknow.  Op dat vierkant leg je een handje courgette en vouw met behulp van het stuk huishoudfolie dat onderop ligt de appelflap dicht, het is best flexibel deeg dus je kunt met de folie erop nog een beetje “boetseren”.  Pak met behulp van de huishoudfolie die onder de appelflap ligt de appelflap op en leg op een bakplaat. Trek voorzichtig de huishoudfolie eraf. Doe dit met alle 4 de stukken deeg. Smeer ze in met de gesmolten roomboter en bestrooi eventueel nog met wat Xucker.

Bak de “appelflappen” in 30 minuten gaar. Let wel op iedere oven is anders dus ga regelmatig kijken of t niet te hard gaat.

Veel succes en snoep lekker

4 comments

    1. Hoi hoi, ik zou t zo niet weten. ik koop het altijd bij de toko. Als je op t ingredient klikt zie je n plaatje van welke ik gebruik. Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.