Low Carb “Appel”cake (zonder appel)

Low Carb “Appel”cake (zonder appel)

Macro’s per plak: 167 calorieën, 1.7khd, 14.7gr vet en 4.7gr eiwit

Ik had nog 2 courgettes liggen, ‘n gele en ‘n groene…ging zoeken op internet. Courgettebrood…al eens gemaakt toch niet zo mijn ding. Bij Carlie de Koning al eens chocolade brownies geproefd gemaakt met courgette…die waren erg lekker. Toch ging ik verder zoeken….en ja hoor daar wassie dan …. de link naar een recept voor Low Carb “Appel” cake. Het recept is van LowCarbYum klik hier voor het origineel. Ik had bijna alles in huis, op de appelsauce na. Die heb ik weggelaten.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten appelcake | Lowcarb-rita.nl
Ingrediënten appelcake | Lowcarb-rita.nl

INGREDIËNTEN voor 1 cake=12 plakjes

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven vast voor op 180°. Ik heb zelf een hetelucht-combi magnetron met draaiplateau en 2 rekjes. Ik heb een aluminium bakvorm gebruik van 20x10cm. Met een beetje bakspray ingevet.

Weeg de ingrediënten af. De sukrin gold, de kaneel en nootmuskaat mogen in t zelfde schaaltje. Roer even door en zet apart.

Schil de courgette, snij doormidden en schep de zaadjes eruit. Snij vervolgens in blokjes. Weeg de courgette…ik had 300gr.

Mix met een elektrische mixer de roomboter met de “suiker” tot een mooi smeuïg geheel. Mix daar 1 voor 1 de eieren doorheen tot weer een mooi geheel.

Roer de droge ingrediënten goed door elkaar, en meng de droge ingrediënten met de mixer door het boterbeslag. Als laatste mix je de amandelmelk er nog door.

Doe de helft van het beslag in je bakvorm. Schud de SukrinGold/Kaneel/Nootmuskaat door de courgetteblokjes. Doe de helft van de blokjes in de bakvorm op het beslag, druk voorzichtig met een spatel een beetje aan. Doe nu de rest van het beslag bovenop de courgetteblokjes en verdeel de laatste courgette over het geheel.

Zet de cake in het midden van de oven en bak 60 minuten. Dan doe je de prikkertest….komt je prikker er droog uit istie klaar. Is het nog nat dan zet je de cake nog eventjes terug in de oven. Ik deed zelf omdat er al een mooi kleurtje opzat op 150° nog 10 minuten. toen kwam de prikker er droog uit. Een paar minuten laten afkoelen in de vorm en dan kun je m er het beste uithalen en op een rooster zetten tot hij is afgekoeld.

"Appel"cake zonder appel | Lowcarb-rita.nl
“Appel”cake zonder appel | Lowcarb-rita.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.