Low Carb Amandel-Kokosreep
Macro’s per reepje: 197cal., 2.8khd, 15.8gr vet en 5.8gr eiwit
Bij Penny in Duitsland waren laatst bakvormen in de aanbieding…..een mueslireepvorm, hamburgerbroodjesvorm, minibroodjesvorm en een stokbrodenvorm. De hamburgerbroodjesvorm heb ik gebruikt voor mijn haloweentaartje, in de minibroodjesvorm heb ik mini pompoenbroodjes gebakken. De stokbrodenvorm past helaas niet in mijn kleine oventje en de mueslirepenvorm heb ik al eerder gebruikt voor deze notenreep.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt
INGREDIËNTEN 12Stuks
- 40gr Whey Isolate Crispey 4.8khd
- 40gr Kokoschips (soms bij LIDL) 3khd
- 40gr Pecannoten 3khd
- 40gr (Blond) lijnzaad
- 40gr Walnoten 1.5khd
- 40gr Amandelen 1.1khd
- 25gr Roomboter 0.2khd
- 90gr Sukrin Fiber Syrup Gold 7.2khd
- 100gr 95% Chocolade (nieuw bij LIDL) 12.7khd
BEREIDINGSWIJZE
Hak met een groot mes de amandelen in iets kleinere stukken. Weeg de droge ingrediënten af en schep ze goed door elkaar. Smelt de roomboter in de magnetron of in een steelpannetje op het fornuis. Verwarm de oven voor op 180°.
Schep de gesmolten roomboter met de sukrin fiber syrup door de droge ingrediënten, verdeel in porties en druk in je bakvorm. Bak de repen 15 á 20 minuten in het midden van de oven. Na het bakken volledig laten afkoelen anders breken ze.
Smelt de chocolade au-bain-marie, leg de reepjes in de chocolade, laat afdruipen en leg op een stuk bakpapier in de koelkast. Een klein beetje chocolade heb ik met een spuitzakje over de reepjes gedruppeld. Nog chewyer dan mijn vorige versie. Meer bite omdat de amandelen zo goed als nog heel zijn.
Hallo,
Misschien een gekke vraag maar zou dit recept geschikt zijn als bodem voor een kwark/monchou/Yoghurt-taart? Alvast dank voor de reactie, groetjes Potatolady
Hooi, ik denk dat het zou moeten kunnen. Lijkt me eigenlijk wel heel erg lekker. Ik zou dan denk ik wel de kwark/monchou/yoghurt apart laten opstijven. Zodat de “reep” ingredienten zich niet volzuigen met het vocht van de kwark/yoghurt/monchou. Groetjes
Hoelang kan ik de reepjes bewaren en waarin?
Hoi Marielle, ik bewaar ze altijd in de koelkast maar je kunt ze buiten de koelkast wel ergens mee naar toe nemen zonder koeling. Das gene probleem. Fijn dat ze gelukt zijn en lekker zijn. Thnx voor je feedback