Low Carb 1 portie Sausjes

Low Carb 1 portie sausjes

Low Carb 1 portie sausjes zelfgemaakt best simpel en toch lekker. Knoflook en Tzatziki sausjes vind ik t lekkerste als je ze bijvoorbeeld ‘s morgens al maakt. Als je ze een paar uur van te voren maakt zuigen de gedroogde kruiden nog vocht op waardoor je een lekker dik sausje overhoudt.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

  1. Tzatziki voor bij Courgettepannenkoekjes
  2. Knoflooksaus bij de Shoarma
  3. Sambal Mayonaise bij Bloemkoolwafels
  4. Kerrie Mayonaise bij Gefrituurde Pompoen

Ingrediënten

1. Tzatziki

  • 100gr Komkommer met schil 1.3khd
  • 50gr Griekse Yoghurt 10% vet 1.6khd
  • 2 Teentjes knoflook 1.8khd
  • Gedroogde Peterselie
  • Gedroogde Bieslook

2. Knoflooksaus

3. Sambal Mayonaise

4. Kerrie Mayonaise

Bereidingswijze

1. Tzatziki

Ik verwijder altijd de pitjes uit komkommer met een appelboor. Die pitjes gooi ik weg, ik vind ze niet lekker, ze maken de saus zo nat en anders proef ik heel de avond nog komkommer. Rasp de komkommer met een fijne rasp. Laat het uitlekken in een zeefje en knijp daarna het vocht er uit. Meestal lukt dat met een stukje keukenpapier. Weeg de Yoghurt af, pers daarboven de teentjes knoflook uit, doe de rest van de ingrediënten erbij en roer goed door. De hoeveelheid peterselie en bieslook is smaakbepalend. Begin met een theelepel van ieders. Drupje zoetstof voor de zoetekauwen ook erg lekker.

2. Knoflooksaus

Roer de zaanse mayonaise en de griekse yoghurt door elkaar. Pers de teentjes knoflook erboven uit en roer erdoorheen. Ook voor de knoflooksaus geldt de hoeveelheid peterselie en bieslook is smaakbepalend. Begin met een theelepel van ieders. Drupje zoetstof voor de zoetekauwen ook erg lekker.

3. Sambal Mayonaise

Sambal en Mayonaise door elkaar roeren. Zelf even proeven.

4. Kerrie Mayonaise

Mayonaise met Ketchup in een schaaltje doorroeren. Kerriepoeder en paprikapoeder erdoor doen en……….proeven.

 

3 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.