Lijnzaadpap met Blauwe Bessen

Lijnzaadpap

Macro’s: 328cal. 4khd, 22gr vet en 17gr eiwit met mijn ingrediënten.

Als je koolhydraat-arm gaat eten moet je zorgen voor genoeg vezels. Als je dit niet doet kun je last krijgen van een verstopping. Er zijn al veel recepten met lijnzaad en ik vind dit pap recept erg lekker. Lijnzaadpap is een goede vervanger voor havermoutpap. Lijnzaad is er in 2 varianten. Een donkere en een lichte. De donkere variant vind ik wat sterk van smaak, iets wat het blonde lijnzaad niet heeft. Ik varieer met deze twee om de smaak maar ook om de kleur. In sommige recepten staat een blond korreltje wat leuker. In dit recept maakt het niet zo heel veel uit.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

45gr LijnzaadBlond
10gr Gemalen Amandelen 0.37khd
5gr Pindakaas 0.2khd (Lidl, bruine dop gebruik ik of de Amerikaanse)
120ml Kokend Water
¼ tl Vloeibare Zoetstof
25gr Blauwe Bessen 1.9khd

BEREIDINGSWIJZE

Begin met het lijnzaad fijn te malen. Ik gebruik hiervoor een Mini Blender. Daar doe ik de rest van de ingrediënten bij en laat de blender nog heel even draaien. Het dikt vrij snel in. Voeg eventueel nog wat water toe als de pap te dik wordt. Ik deed vandaag een laagje slagroom met de helft van de blauwe bessen onderin, daar de pap op met de rest van blauwe bessen.

Variatie

Met Aardbeien of Frambozen ook erg lekker. Of in laagjes afgewisseld met slagroom.

Lijnzaadpap met bosvruchten
Lijnzaadpap met bosvruchten

9 comments

  1. Oh als klein meisje had ik aften in Mn mond en kon ik alleen nog maar pap eten. Ik gruwelde er van. Nu heb ik kiespijn en t is zondag. Ik dacht na paracetamol ik probeer maar eens deze pap van Rita. Maar ik was even weer kind brrr niets voor mij. Ik kan t niet eens doorslikken… echt zo elke lekkere recepten op de site maar deze kan ik echt niet … sorry Rita ik neem iets anders uit je rijkelijke assortiment

    1. Aaah…………ik hoorde afgelopen vrijdag ook van iemand dat ze het niet weg kreeg. Maar ze wist eigenlijk niet waarom. Geen sorry…hopelijk is de kiespijn afgenomen.

  2. Hoi dit is echt een van mijn favo ontbijtjes, ik ben weer even extra aan het opletten wat betreft KH en het viel me nu pas op dat je geen KH rekent voor de lijnzaad. Kun je me misschien uitleggen waarom niet?

    1. Hoi hoi, Op de verpakking van het lijnzaad wat ik gebruik is de waarde 0khd. Ik heb er al zoveel over gelezen maar nog nooit echt een antwoord op gekregen op de vraag wel of niet tellen. Ik hou de verpakking maar aan en hoop dan dat ik dan veilig zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.