Krokant Notenreepje omhuld met Chocolade

Krokant Notenreepje omhuld met Chocolade

Macro’s per stuk: 293cal., 4.8khd, 23.9gr vet en 6.3gr eiwit

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN voor 6 stuks

Au-Bain-Marie |LowCarb-Rita.nl
**Au-Bain-Marie |LowCarb-Rita.nl

Reepjes:

Topping:

BEREIDINGSWIJZE

Voor de reepjes meng je alle ingrediënten door elkaar. Ik ben zelf heel erg van het wegen dus ik heb de massa gewogen en gedeeld door 6 omdat ik een siliconenvorm heb met 6 vakjes. Elke vakje volgestopt en aangedrukt met een lepeltje. De reepjes heb ik 20 minuten gebakken in de oven op 180°. Ik heb zelf een combi magnetron-Heteluchtoven. In de vorm helemaal laten afkoelen.

Als de reepjes zijn afgekoeld kun je de chocolade smelten. Ik doe dat Au-Bain-Marie. **Voor Au-Bain-Marie hang je een schaaltje bovenin een pannetje met een laagje water, breng dat water vervolgens aan de kook. Als de chocolade gesmolten dompel je reepje voor reepje onder in de chocolade. Met 2 vorken gaat dat het beste. Til het reepje er met een vork uit….laat eventjes uitlekken en leg op een stukje bakpapier. Als je al de reepjes hebt gedaan zet je ze even in de koelkast tot de chocolade is uitgehard.

Voor de finishing touch pak je nog een theelepeltje, daar doe je wat gesmolten chocolade op en laat dat met een vegende beweging langzaam op de reepjes lopen. Zo krijg je dat leuke effect (vind ik leuk dan).

Binnenkant notenreepje omhuld met Chocolade | lowcarb-rita.nl
Binnenkant notenreepje omhuld met Chocolade | lowcarb-rita.nl

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.