Krokant Notenreepje omhuld met Chocolade
Macro’s per stuk: 293cal., 4.8khd, 23.9gr vet en 6.3gr eiwit
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
INGREDIËNTEN voor 6 stuks
Reepjes:
- 30gr Gehakte Amandelen 1khd
- 20gr Sesamzaad 0.6khd
- 30gr Walnoten (in stukjes hakken) 1.1khd
- 30gr Gehakte Hazelnoten 0.9khd (bij Kaufland gekocht)
- 20gr Pompoenpitten 0.2khd
- 20gr Kokosrasp 1.5khd
- 100gr Sukrin Syrup Clear 7khd
Topping:
- 100gr Chocolade 85% Cacao 16khd
BEREIDINGSWIJZE
Voor de reepjes meng je alle ingrediënten door elkaar. Ik ben zelf heel erg van het wegen dus ik heb de massa gewogen en gedeeld door 6 omdat ik een siliconenvorm heb met 6 vakjes. Elke vakje volgestopt en aangedrukt met een lepeltje. De reepjes heb ik 20 minuten gebakken in de oven op 180°. Ik heb zelf een combi magnetron-Heteluchtoven. In de vorm helemaal laten afkoelen.
Als de reepjes zijn afgekoeld kun je de chocolade smelten. Ik doe dat Au-Bain-Marie. **Voor Au-Bain-Marie hang je een schaaltje bovenin een pannetje met een laagje water, breng dat water vervolgens aan de kook. Als de chocolade gesmolten dompel je reepje voor reepje onder in de chocolade. Met 2 vorken gaat dat het beste. Til het reepje er met een vork uit….laat eventjes uitlekken en leg op een stukje bakpapier. Als je al de reepjes hebt gedaan zet je ze even in de koelkast tot de chocolade is uitgehard.
Voor de finishing touch pak je nog een theelepeltje, daar doe je wat gesmolten chocolade op en laat dat met een vegende beweging langzaam op de reepjes lopen. Zo krijg je dat leuke effect (vind ik leuk dan).
Ik heb ze nog niet gemaakt, maar dat gaat zeker gebeuren. Wat ben je toch een kook/bak-wonder lieverd!
(L)