Koolhydraatbeperkte Mueslibol

Koolhydraatbeperkte Mueslibol

Macro’s per bol: 236cal., 5.7khd, 16gr vet en 11gr eiwit

Koolhydraatbeperkte Mueslibol is een zelf verzonnen recept. De basis die ik heb gebruikt komt van de Ultimate Ketobuns van Ketodietapp. Ik begon met die broodjes, en nam de nootvrije versie. Omdat amandelmeel de eerste paar weken wordt afgeraden. Doordat het voornamelijk uit zaden bestaat hadden die in combinatie met de rozijnen, krenten, gojibessen, hazelnoten en pecannoten nog wel veel khd. Prima natuurlijk als je beperkte khd eet maar teveel voor kha. Dus maakte ik ze ook met amandelmeel en dat gaf een mueslibol met de waarde 5.7khd per broodje.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten voor 10 stuks

Maanzaad, sesamzaad voor decoratie zelf bijtellen.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180° ik heb een Combimagnetron-Hetelucht. Daar heb ik 1 bakblik en 2 rekjes bij. Ik bedek de rekjes met een rond geknipt stuk teflonbakpapier. Herbruikbaar bakpapier wat ik koop als het bij Lidl of Action in de aanbieding is.

Meng de droge ingrediënten goed door elkaar. Dan de eiwitten, de 2 hele eieren en het hete water toevoegen. Goed doorkneden met kneedhaken. Weeg het deeg en deel het dan door 10. Van die 10 stukken maak je dan met natte handen bolletjes en kun je ze nog even in maanzaad of sesamzaad dippen. Ik verdeel het over mijn 2 rekjes en bak de broodjes 50 minuten. Ze worden zo groot in de oven dat ze soms gaan rollen tegen het einde van de baktijd. Daarom heb ik ze ook weleens in een bakblik gelegd.

Bij mij gaan ze de diepvries in, als ik een dagje wegga neem ik er een uit de diepvries en laat m rustig ontdooien. Een paar minuutjes onder de grill is ook lekker, dan lik roomboter erop. Maar ook lekker met deze Hazelnootpasta.

Tips

  • Gebruik Psylliumpoeder geen vezels. Als je vezels neemt zoals die van het kruidvat maal die dan even fijn. Met hele vezels loop je snel de kans dat je luchtbellen krijgt in je broodje.
  • Gebruik een elektrische mixer.
  • Doe de broodjes meteen in de oven als je ze gevormd hebt, laat ze niet te lang op het aanrecht staan.
  • Brood kun je er ook mee maken maar bak het dan 75 minuten en gebruik een metalen bakblik.

 

4 comments

  1. Goede middag Rita mag ik vragen waar koop jij al je producten van al dat lekkers of heb je daar zelf een bedrijfje in en kan ik daar ook mijn producten kopen ik wil zo graag bruinbrood eten en een koekje bij de koffie ik ben met een banket bakker getrouwd en nu kan ik niets meer eten ! Groetjes en een fijne avond Sylvia Jautze

    1. Hoi Sylvia, als je op de ingrediënten klikt in een recept dan ga je naar de website van de winkel waar ik t koop. Ik verkoop geen eten ik maak recepten en plaats die hier. Probeer het zo neer te zetten dat je t zelf zou kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.