Koolhydraatbeperkte Mango Crumble
Macro’s: 508cal., 10khd, 46gr vet en 10gr eiwit
Koolhydraatbeperkte Mango Crumble is een snel gerechtje wat ik meeneem naar mijn werk, daar in de oven doe en dan in de eerste pauze kan genieten van een warm “ontbijt”.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
INGREDIËNTEN
- 15gr (Gras)Roomboter 0.15khd
- 30gr Amandelmeel 1.1khd
- 50gr Mango 7.1khd
- 15gr Cranberry’s 0.5khd
- 25gr Walnoten 0.9khd
- Xucker of Vloeibare Zoetstof
- Kneepje Steviala Honing
- Snuf Kaneel
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 150°. Ik gebruik altijd een Combi-Magnetron. Weeg de roomboter af, smeer er een ovenschaaltje mee in, snij de rest in blokjes en zet apart. Schil en ontpit de mango. Schillen doe ik met een dunschiller en ontpitten met een speciale Mangosnijder. Gevonden in een kringloopwinkel. Snij de mango in blokjes en weeg 50gr af, het restant kun je in een zakje of goed afgesloten bakje bewaren in de koelkast.
Dat gebruik ik dan bijvoorbeeld voor Koolhydraat beperkte Salade Witlof met Mango.
Doe de blokjes Mango in een schaaltje en schud daar wat kaneel en xucker door en doe het daarna in het ingevette ovenschaaltje. Verdeel de walnoten en cranberries eroverheen. Doe het amandelmeel met de blokjes roomboter op een bordje en druk het met een vork tot een kruimelig deegje. Verdeel dat over je ovenschaaltje en knijp er wat Steviala Honing overheen. Bak de crumble ongeveer 30 minuten. Iedere oven is anders dus kijk tussendoor of er nix aanbrand. Lekker met of zonder slagroom.
Geef een reactie