Koolhydraat beperkte Salade Witlof met Mango

Koolhydraat beperkte Salade Witlof met Mango

Macro’s: 266cal., 12.4khd, 14.2gr vet en 20.1gr eiwit

Koolhydraat beperkte Salade Witlof met Mango. Met Kant&Klare Kipstukjes gekruid of niet, gerookte kip of stukjes kip gemaakt van kippendijen.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

 • 125gr Witlof 3khd

  Witlofpit verwijderen | Lowcarb-rita.nl
  Witlofpit verwijderen | Lowcarb-rita.nl
 • 50gr Mango 7.15khd
 • 77gr Kipstukjes (gekruid)(gerookt)*
 • ¼ (6gr) Rood pepertje 0.27khd
 • Verse bieslook
 • 1tl Citroensap
 • 1tl Steviala Honing
 • 12,5gr Zaanse mayonaise 0.21khd
 • 20gr Griekse Yoghurt 0.64khd
 • Zout & Peper

BEREIDINGSWIJZE

Begin met de witlof. Snij de onderkant eraf en snij in de lengte doormidden. Ik steek met een appelboor het hart eruit. Het hart is bitter en ik vind dat niet lekker. Snij vervolgens de witlof in lange dunne reepjes. Schil de mango en druk de pit eruit mbv een mangosnijder. Ik heb de mijne bij een kringloopwinkel gekocht. Weeg 50gr af en snij in dunne reepjes. Snipper het halve rode pepertje.

Voor de dressing meng je de mayonaise met de griekse yoghurt, citroensap, steviala honing goed door elkaar. Knip er een paar stengels bieslook boven en roer de rode pepertje er ook nog doorheen. Breng op smaak met zout & peper

Je kunt ervoor kiezen alles door elkaar te roeren en zo op te eten. Ik vind het leuk om het bord mooi op te maken. Ik begin dus met het neerleggen van de witlofreepjes en de kipstukjes. Bovenop de witlof leg ik reepjes mango en daaroverheen giet ik dan de dressing.

De overige mango kun je het beste bewaren in een goed afgesloten bakje of invriezen in blokjes. Ik maak meestal salade voor 2 dagen. De tweede portie bewaar ik in een van mijn bentoboxen. Daar blijft de salade lekker fris en knapperig in. De dressing doe ik dan in een apart bakje wat ik tussen de salade in zet.

* Voor de kipstukjes op de foto heb ik kippendijen in dunne reepjes gesneden die die bruin gebakken in een beetje Ghee (geklaarde boter). Gerookte kip kan ook of soms neem ik pikante voor gegaarde kipstukjes.

WitlofMangoBento | LowCarb-Rita.nl
Witlof Mango Bento | LowCarb-Rita.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.