Koolhydraat beperkt Mango taartje

Koolhydraat beperkt Mango taartje

Macro’s voor een half taartje met een Ø van 13cm: 536cal. 16.4khd, 42.6gr vet en 19.2gr eiwit

Koolhydraat beperkt Mango taartje begint met dezelfde basis als mijn andere laatst gemaakte taartjes. Alleen door de mango is hij beperkt. Voor de bodem heb ik een snel cake je gebruikt, waarmee je ook eindeloos kunt variëren.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

Bodem:

Vulling:

BEREIDINGSWIJZE

Begin met de bodem. Weeg alle ingrediënten af en meng door elkaar. Doe het in een schaaltje wat net zo groot is als je taartvormpje. Doe dat schaaltje in de magnetron en zet de timer op 90 seconden. Iedere magnetron is anders dus kijk zelf of het lang genoeg is. Het komt er als een sponzig cakeje uit. Laat dat afkoelen.

Voor de vulling begin je met het weken van 2 blaadjes gelatine. Op mijn verpakking staat 5 minuutjes in koud water. Leg de velletjes 1 voor 1 in een laagje water. Ik had geen velletjes gelatine meer dus gebruikte in dit recept 3 gr gelatinepoeder. Dat moet 10 minuten wellen in een 15ml koud water. 

Meng de griekse yoghurt met 75ml slagroom en de whey goed door elkaar. Doe er een paar druppels zoetstof bij en proef. Ik hou van zoet, jij misschien niet.

De overige slagroom verwarm je even in een pannetje, knijp de gewelde blaadjes gelatine uit en roer dat door de warme slagroom zodat het oplost. Niet laten koken. Gaat heel snel dus goed blijven roeren. Doe dit daarna bij de rest van de vulling en proef nog eventjes.

Schil de mango en snij de pit eruit. De pit van een mango is een langwerpige pit. Ik gebruik daar een speciale mangosnijder voor die ik ooit vond bij een kringloopwinkel. Die snijdt eromheen heel handig. Weeg de mango af en snij in dunne reepjes of kleine stukjes. Bekleed een klein taartvormpje met een stukje huishoudfolie en leg op de bodem de stukjes mango. Giet daar voorzichtig de vulling op, dek af met de bodem en zet in de koelkast. Minimaal een paar uur.

Was wel ff spannend. Ik heb de mango er niet doorheen gedaan omdat op de verpakking van de gelatinepoeder stond dat dat niet werkt met mango. Zoals ik het nu heb gedaan werkt het dus wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.