Kokospannenkoek met slagroom

Kokospannenkoek met slagroom

Kokospannenkoek met slagroom. Het eerste pannenkoekrecept wat ik maakte. Eerst zonder de psyllium, dat kan dus ook vandaar dat er bij de ingrediënten staat dat het optioneel is. T maakt de pannenkoek nog net wat dikker en dus wat vullender.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten

  • 2 Eieren mnnn
  • 50 ml Ongeklopte Slagroom 1.4khd
  • 15 gr Lijnzaad
  • 1 schep Whey Creamy Coconut  1.4khd (andere smaken kunnen ook maar ik vind deze in dit recept het lekkerst)
  • 7gr Psylliumvezels / Fiberhusk (Psylliumvezels kun je bij het Kruidvat kopen en Fiberhusk bestel ik online)(optioneel)
  • Klontje Roomboter (ongezouten) of Ghee (zelf maken)

Bereidingswijze

Ik gebruik een mini blender voor dit recept. Eieren, slagroom, lijnzaad en whey als eerste. Door dat te blenden breekt het lijnzaad. Verwarm een beetje boter, of ghee in een koekepan.

Doe nu de psyllium pas bij de rest en meng nog heel eventjes. T is een vrij dik en daardoor misschien wat lastig in de pan uit te spreiden. Als de onderkant begint te kleuren laat je de pannenkoek op een bord glijden en gooi je m op zijn kop terug de pan in.

Leuk om te versieren met wat blauwe bessen, rode bessen en/of frambozen. Wat poederzoetstof en een beetje slagroom (zelf kloppen met zoetstof en/of vanille)

Tip: Ik gebruik een slagroomspuit als deze. Mezelf kado gedaan voor het behalen van mijn eerste doel. Handig om te bewaren in de koelkast en zo heb je altijd wat bij de hand. Ook lekker in de koffie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.