Ketobuns

Ketobuns 8 stuks

Macro’s per broodje: 209cal., 1.6khd, 13.3gr vet en 13.4gr eiwit

Ketobuns gemaakt van meel van zaden en pitten daardoor ook geschikt voor de beginfase. Het eerste broodje wat ik al vaak heb gebakken. Kan makkelijk in de diepvries. Eventueel nog eventjes in de oven doen na ontdooien omdat ze altijd wat nattig van binnen blijven.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

Droge ingrediënten

De backingsoda en cream of tartar zou je kunnen vervangen door 2 tl gewoon bakpoeder. Het zal alleen minder goed rijzen (is mijn ervaring)

Natte ingrediënten

  • 6 Grote eiwitten (dus van 6 grote eieren alleen het eiwit)(van de eigelen kun je lemoncurd maken)
  • 2 Grote eieren
  • 480ml Kokend Heet water

Bereidingswijze

Sesamzaad en lijnzaad met een mini-blender tot meel vermalen. Dit zou ook in een koffiemolentje kunnen. Droge ingrediënten goed mengen zodat de backingsoda en de cream of tartar goed zijn verdeeld. Ik gebruik een keukenmachine met deeghaak zodat ik mijn handen vrij heb. De eiwitten en eieren erbij doen en als het allemaal gemengd is het hete water er voorzichtig bijgieten. Meng even goed door, niet te lang. Zet de oven vast aan op 180°.  Weeg het deeg en maak er 8 broodjes van. Door je handen een beetje nat te maken kun je er mooie ronde broodjes van vormen. Dip de broodjes in maanzaad of wat extra sesamzaad en leg op een bakblik. Broodjes 60 minuten bakken.

Gevonden en vertaald van deze website.

Heerlijk met pindakaas en komkommer, of met PulledPork en mayonaise.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.