Keto soepstengels

Keto soepstengels

Macro’s per stuk: 65cal., 0.3khd, 4.8gr vet en 3gr eiwit

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten voor 20 stuks

Toppings optioneel

Ik gebruikte maanzaad heb niet gewogen beetje gestrooid

Droge ingrediënten goed mengen, warme water erbij doen en ff flink doorkneden. Als het te droog is kun je nog 1 of 2 el extra toevoegen. Zelf niet gedaan. 15 tot 20 minuten in de koelkast laten rusten.

Daarna maak je 20 gelijke delen en die probeer je tot een lange soepstengel te rollen. Dat was t lastigste klusje.

Ik begon met gewoon zo met de hand maar hoe langer de rol werd hoe meer hij uit elkaar viel.

Toen de tweede portie met een deegroller plat gewalst in 5 repen gesneden en geprobeerd te rollen. Mwah ging ook nog niet lekker.

Toen bedacht ik mij ik probeer het met een stukje huishoudfolie. Ik legde er een stukje deeg tussen en probeerde zoveel mogelijk met mijn vingers het deeg te verdelen tot een lange rol. Daarna rolde ik het voorzichtig heen en weer en omdat het geen kanten meer uit kon door de folie behield het de vorm van een stengel.

De oven voorverwarmen op 180° (hetelucht/combi), de soepstengels bestrijken met eigeel en er een beetje topping overheen strooien.

Bak eerst 15 tot 20 minuten. Daarna verlaag je de oventemperatuur naar 120° en bak je ze nog eens 20 minuten om het knapperig te krijgen. Dat knapperige werkte niet dus ik heb er vanmorgen een als test 2x 1 minuut in de magnetron gedaan vol vermogen en nu zijn ze wel knapperig. Daarna allemaal even in de magnetron gedaan. Ik heb een grote glazen pot waar ze precies inpassen.

Mijn zoon zegt hmm zit een italiaans tintje aan haha. Nix italiaans aan.

(Origineel recept: https://ketodietapp.com/…/2…/04/09/ultimate-keto-breadsticks)

2 comments

  1. Ik heb van de week keto soep gedaan en ben 3.2 afgevallen ,nou wil ik eigenlijk het volgende week weer doen of is dat te vlug .
    Groetjes Geertje Reijnen

    1. Hoi Geertje, wat goed zeg 3.2kg. Ik heb het vertaald en ben lid geworden van de groep die daarbij hoort ik heb gezien dat er meer mensen zijn die het doen. Het lijkt me dus geen probleem. gr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.