Knapperige keto pizza bodems

Knapperige keto pizza bodems

Macro’s per pizzabodem: 217cal., 1.1khd, 16.1gr vet en 9.9gr eiwit

Knapperige keto pizza bodems.”Thin Keto Pizza Crust” is de officiële benaming van het recept wat ik vond op de website van Ketodietapp. Dit recept is hetzelfde recept als waar ik de keto soepstengels van heb gemaakt en voor de liefhebbers kun je dit recept ook gebruiken voor keto nacho’s en keto tortilla’s.

Ik maakte de bloemkoolpizza al toen ik net met deze leefwijze begon, maakte er mini bodems van zodat als ik een keer in tijdnood zou zijn ik die bodems uit de diepvries kon pakken, kon beleggen in de oven kon doen om zo snel klaar te zijn. Ahum……..na een jaar ofzo lagen ze nog in de diepvries. Of ik dacht er niet meer aan…………..of ik had er geen zin in.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten voor 6 Pizzabodems

Bereidingswijze

Begin met het lijnzaad en chiazaad fijn te malen. Ik gebruik daar een Mini Blender voor.

Doe je alle droge ingrediënten door elkaar en als laatste voeg je het handwarme water erbij. Eerst met een spatel door elkaar mengen en dan met je handen goed door elkaar kneden. Maak er een rol van, wikkel die in stukje huishoudfolie en leg het voor 20 minuutjes in de koelkast.

Na 20 minuten zet je de oven vast aan (ik gebruik HeteluchtCombi) op 200°.

Pak de rol uit de koelkast en maak 6 gelijke stukjes. Ik doe dat door het te wegen. Rol nu tussen 2 stukken huishoudfolie het deeg uit tot een heel dunne pizzabodem. Met behulp van de huishoudfolie heb ik ook de randjes een beetje omgekruld. Doe dit met alle 6 de stukken. Hoe dunner hoe krokanter ze zullen worden. De mijne zijn ongeveer Ø 15cm.

Ik heb een combi magnetron met daarin 2 rekjes. Op ieder rekje en op de bodemplaat heb ik de pizzabodems gebakken. 3 bodems per ronde, en 20 minuutjes per ronde.

Als de bodems klaar zijn kun je ze meteen beleggen met wat je wil. De bodems die over zijn kun je nadat ze zijn afgekoeld wel 2 weken bewaren in een luchtdichte doos of meteen in de diepvries.

Deze deed ik ook in de diepvries maar nam er mijn tijd voor om ze te beleggen als ik zin had in pizza.

(Recept: https://ketodietapp.com/…/…/2015/04/21/thin-keto-pizza-crust)

8 comments

  1. Lieve Rita,

    Dit is by far de lekkerste pizzabodem die ik ooit geproefd heb!! Geweldig. Morgen ga ik tortilla’s n.a.v. dit recept maken.

    Dikke kus – Plien

  2. Wanneer je ze in de vriezer bewaar moet je hem eerst ontdooien en dan belegen en Afbakken of bevroren belegen en dan afbakken….en hoelang??

    1. Hoi hoi, kan allebei….ontdooit en/of bevroren beleggen. De bodem is in principe al gebakken dus t gaat om de topping…dat die klaar is om op te eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.