Keto Lasagna

Keto Lasagna

Macro’s per portie: 838cal. 5.9khd, 70.4gr vet en 44.4gr eiwit

Keto Lasagna. De meeste lasagna recepten zijn gemaakt met courgette als bladen. Ik eet het wel maar als lasagna bladen nee, mij veel te nat. Ik vond dit recept op internet. Grappige is dat je dezelfde ingrediënten gebruikt bij psylliumbroodjes en ik heb van hetzelfde recept als eens spaghettislierten gemaakt.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten voor 3 porties

Lasagnabladen 12 rondjes van 10cm doorsnede 0.33khd per rondje

Bereidingswijze

Eieren met roomkaas glad mixen. Beetje bij beetje de Fiberhusk* erdoor heen mixen. Dat laat je even een paar minuten staan zodat het vocht wordt opgenomen en je een deeg krijgt.

De oven verwarm je vast voor op 150°. (Hetelucht heb ik). Maak van het deeg 2 gelijke bollen (mbv weegschaal).

Lasagnabladen | LowCarb-Rita.nl
Lasagnabladen | LowCarb-Rita.nl

De eerste bol heb ik tussen een stuk bakpapier en een stuk huishoudfolie platgewalst met een deegroller en met een serveerring rondjes uitgestoken. En met de volgende bol precies hetzelfde. De laatste stukken deeg waren een beetje lastiger omdat die in de ring moesten blijven (boetseren).

De rondjes 12 minuten bakken, ff omdraaien en nog eens een minuut of 5. Zet opzij zodat ze kunnen afkoelen.

Gehaktlaag

  • 1 El Olijfolie=15ml
  • 300gr Rundergehakt
  • 1 Middelgrote Ui 77gr 0.77 x 6.6khd = 5.08khd
  • 1 Teen Knoflook 4gr 0.04 x 31khd = 1.24khd
  • 1½ El Passata di Pomodori 22gr 0.22 x 4khd = 0.88khd
  • ¼ El Gedroogde Basilicum (ongeveer 3gr niet geteld)
  • ½ Tl HimalayaZout
  • Snuf Zwarte peper
  • 60ml Water

Bereidingswijze

Snipper de ui en pers de teen knoflook uit en bak deze aan in de olijfolie. Voeg daarna het gehakt toe en rul het een beetje bruin. Dan doe je de kruiden, de tomatenpasta en het water erbij en laat je het op laag vuur 15 minuutjes door “koken”. Tot bijna al het water is verdampt. Je kunt dit al een dag eerder maken.

Topping

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°
Meng met een mixer de creme fraiche, de geraspte kaas en de helft van de Parmezaanse kaas goed door elkaar. Als laatste doe je er de peterselie door (hou 3 plukjes achter).

Ik maakte 3 minitorentjes dus ik deed alle topping op de weegschaal en deelde dat door 3. Per torentje 4 lasagnabladen. Voor laag 1 smeerde ik 1 lasagnablad vol met een dikke laag topping, en een eetlepel gehakt, volgende 2 lagen deed ik op dezelfde manier. Als laatste smeerde ik een dikke laag topping op het bovenste blad en strooide daar nog 5gr Parmezaanse kaas over en een plukje peterselie.

Ik deed 1 torentje in de oven 15 minuutjes. Nog 2 minuten onder de grill en klaar was mijn torentje. Beetje sla erbij. Smullen maar. T was echt heel erg lekker.

De andere torentjes heb ik gebouwd en in de diepvries gezet. Lekker makkelijk zo uit de diepvries in de koelkast langzaam laten ontdooien en dan 15 minuutjes in de oven om op te warmen.

Keto_lasagna | LowCarb-Rita.nl
Keto_lasagna | LowCarb-Rita.nl

 

Vertaald vanuit Bron: DietDoctor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.