Keto Clafoutis met Rood Fruit

Keto Clafoutis met Rood Fruit

Macro’s per schaaltje: 147cal., 3.5khd, 11.4gr vet en 6.3gr eiwit

Keto Clafoutis met Rood Fruit is een recept van Ketodietapp, ik heb het nu voor de tweede keer gemaakt. De eerste keer dat ik het maakte, maakte ik het in een grote vlaaivorm en vond ik de structuur lijken op griesmeelpudding. Ik twijfel nu door deze of de vorige wel gaar was haha. Ik vind ze nu beter gelukt en neem er morgen een als ontbijt.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN voor 8 porties

BEREIDINGSWIJZE

Weeg en meet alle ingrediënten af. Doe de eieren met de kokosmelk, het amandelmeel, de erythritol, het snufje zout en de vanille -aroma in een blender. Laat eventjes een paar minuten draaien.

Ik heb crème brûlée schaaltjes ingespoten met de bakspray. Het beslag heb ik gewogen en zo verdeeld over de 8 glazen schaaltjes. De schaaltjes ooit gevonden in een kringloop winkel. Per schaaltje nog 12,5gr van het fruit erin gedropt en op 170° in een combi-heteluchtoven in 40 minuten gaar gebakken. Je kunt de prikkertest doen om te zien of ze gaar zijn. Nog 35 minuutjes in de oven laten staan, dan eruit pakken en laten afkoelen.

Ik heb m al ooit eerder gemaakt in een grote vorm. Heb die toen in 8 puntjes verdeeld. Lekker met een kloddertje slagroom en een beetje Steviala Frost. In de koelkast bewaren. Je kunt het warm of koud eten. Lekker met een toefje slagroom.

Clafoutis is een soort gebak dat meestal als dessert wordt gegeten. De ‘echte’ clafoutis komt van oorsprong uit de Franse streken Limousin en Auvergne en wordt daar gemaakt met kersen. 

In de rest van Frankrijk wordt ook ander fruit gebruikt om een clafoutis te maken. Denk bijv. aan perzik, aardbeien, blauwe bessen en banaan. Een clafoutis is overigens geen echte taart, het lijkt eerder op een soort van pannenkoek. Clafoutis is zowel warm, lauw als koud erg lekker en smaakt ook prima als ontbijt.

Bron: https://www.onehandinmypocket.nl/2017/01/28/wat-is-een-clafoutis/

Keto Clafoutis met Rood Fruit voor het bakken | lowcarb-Rita.nl
Keto Clafoutis met Rood Fruit voor het bakken | lowcarb-Rita.nl

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.