Keto Chocolade Brownie Taart (8 Puntjes)
Macro’s per puntje: 261 Calorieen,1.6 khd, 24.6gr vet en 6gr eiwitten
Ik maak ieder jaar voor mijn verjaardag een ander taartje. Is toch elk jaar wel weer een uitdaging want hij moet er mooier uitzien en lekkerder smaken als het jaar daarvoor. Dit jaar was weer een geslaagd taartje al zeg ik t zelf. Inmiddels al 3x gemaakt en hij blijft favoriet.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt
INGREDIËNTEN BROWNIELAAGJES
- 48gr Amandelmeel 1.77khd
- 30gr Lijnzaadmeel (heel lijnzaad zelf heel fijn malen)
- 1tl Bakpoeder 2.2khd
- 70gr Ongezouten (Gras)Roomboter 0.7khd
- 117gr Xucker
- 40gr Cacaopoeder 3.52khd
- ¼tl Zout
- ½tl Espressopoeder
- 2 Eieren maat L (op kamertemperatuur)
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180°. Ik heb zelf een heteluchtoven.
Mix het amandelmeel met het lijnzaadmeel en het bakpoeder goed door elkaar en zet even apart.
Doe in een grote hittebestendige kom de boter met de xylitol, cacaopoeder, zout en het espressopoeder. Verwarm dit nu au-bain-marie en blijf met een garde roeren tot al de zoetstof is gesmolten. Haal dan van het vuur en laat eventjes afkoelen. Meng er dan met een garde een voor een de eieren doorheen. Als laatste de droge ingrediënten erdoorheen mixen. Giet het beslag dan in een ingevette vorm of een siliconenbakvorm (ikke gebruikt). Bak de cakes int midden van de oven. Ik begon met 10 minuten….deed daarna nog 2x 5 minuten. Te lang bakken zorgt voor een droge koek dus kijk goed steeds tussendoor. Als een tandenstoker er schoon uitkomt is de cake klaar. Ik maakte ze gisterenavond en heb ze toen ze op kamertemperatuur waren in de koelkast bewaard.
Voor een grote taart bak je 3 van deze cakes in een vorm van 20cm. Verdriedubbel daarna de frosting.
INGREDIËNTEN FROSTING
- 75gr Ongezouten (Gras)Roomboter 0.75khd
- 75gr Roomkaas 2.25khd
- 4el Puderxucker (of zoetstof naar smaak)
- 1el Cacaopoeder
- ¼tl Espressopoeder
- snufje zout
BEREIDINGSWIJZE
Laat de roomboter en roomkaas op kamertemperatuur komen. Mix het vervolgens met de rest van de ingrediënten goed door elkaar tot een mooie massa. Ik gebruik een keukenmachine met een paddle. Na +/- 10 minuten is de chocolade boter crème klaar. Ik heb 2 spuitzakjes gevuld. 1 met een klein spuitmondje en 1 met een grotere spuitmond.
Begin met het stapelen van 3 laagjes cake. Tussen elke laag smeer je een laag chocolade boter crème. De rest van de chocolade boter crème smeer je rondom de taart. Dan nog versieren met de spuitzakjes. En dan …….. zet je de taart in de koelkast zodat de chocolade boter crème hard wordt.
Geef een reactie