HomeMade Milchschnitte
Macro’s per stuk: 163cal., 1.6khd, 14.5gr vet en 5.4gr eiwit
HomeMade Milchschnitte maakte ik omdat toen we in Duitsland inkopen deden mijn vriend de “echte” kocht. Origineel 9.5khd per stuk…….mijn versie heeft maar 1.6khd per stuk.
Ik ga regelmatig naar Duitsland om diverse kha producten te kopen zoals gemalen amandelen, zoetstof, hazelnoten, wit en donker chiazaad, blond en donker lijnzaad, hele amandelen en psylliumvezels.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.
Ingrediënten voor 10 stuks
Voor de koek:
- 50gr Gemalen Amandelen/Amandelmeel 1.85khd
- 10gr Kokosmeel 0.89khd
- 20gr Cacao 2.22khd
- Vloeibare zoetstof van kruidvat
- 1 tl=4gr Bakpoeder 0.88khd
- 4 Eieren (ik gebruik maat L)
- Dopje Vanille Aroma =2ml=0.8khd
Vulling:
- 200ml Slagroom 5.8khd
- 60gr Mascarpone 1.8khd
- Dopje Vanille Aroma =2ml=0.8khd
- Vloeibare zoetstof van kruidvat
- 1 ¼tl Gelatine = 5gr Poeder of 2.5blaadje
- 20ml koud water
- 20ml Heet water
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180° en bekleed twee bakvormen met een natgemaakt bakpapier of gebruik een teflonvel. Als je bakpapier eerst nat maakt kun je het beter vormen. Teflonvellen kun je afwassen en dus weer hergebruiken. Ik heb de mijne gekocht bij de Lidl of Aldi. Zijn daar vaak in de aanbieding. Voor dit recept heb ik 2 vierkante bakvormen gebruikt van 18x18cm. Een ronde vorm kan natuurlijk ook. Je zou de koek ook in 1 bakvorm kunnen bakken en dan later doormidden snijden.
Mix de eieren met het vanille-aroma en de zoetstof een beetje schuimig. Hoeveel zoetstof je nodig hebt is per persoon verschillend natuurlijk, proef tussendoor en maak het net iets zoeter dan je lekker vind. Door het bakken neemt de zoet kracht nog een beetje af. De droge ingrediënten goed met elkaar mengen zodat het bakpoeder goed wordt verdeeld. Doe de droge ingrediënten bij schuimige eimengsel en mix nog even door. Verdeel het beslag over de 2 bakvormen en bak de koek 15 minuten. Pak de koek uit de oven en pak mbv het bakpapier uit de vorm. Laat helemaal afkoelen.
In de tijd dat de koek in de oven staat kun je alvast de gelatine laten wellen in 20ml koud water. De slagroom met de zoetstof (weer naar smaak dus proeven) en het vanille-aroma lobbig kloppen. Mix dan de mascarpone erdoorheen. Doe 20ml heet water bij de gewelde gelatine om de gelatine op te lossen, als het is opgelost mix je het door de vulling. Het blijft een beetje lobbig. Een van de koeken leg ik weer terug op het teflonvel in de vierkante bakvorm en daar verdeel ik de vulling op. Dek af met de tweede koek en laat opstijven in de koelkast. Zeker een paar uurtjes. Snij daarna in 10 stukken en geniet.
heerlijk,ga ik snel maken-dank je wel