Homemade Low Carb Kipnuggets (zonder knabbelspek) 4 Porties
Macro’s per portie: 273cal., 0.8khd, 21.5gr vet en 18.8gr eiwit (Bakvetten niet meegeteld)
Homemade Low Carb Kipnuggets (zonder knabbelspek). Ik heb het recept gevonden op de site van My PCOS Kitchen, gevonden, gemaakt, gefotografeerd, geproefd en vertaald.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
INGREDIËNTEN
KipNuggets
- 450gr Kipdijen (mag met vel)
- 60gr Whey Proteine Isolaat (zonder smaak) 1.2khd
- 2 Eieren
- 4 Teentjes Knoflook (10gr) 2.8khd
- ½el Paprikapoeder
- ½el Oregano
- ½tl Chilipoeder
- ½tl Salie (niet gebruikt, niet kunnen vinden)
- 1tl Knoflookpoeder
- ½tl Uienpoeder
- 1tl Himalayazout
- ½tl Zwarte peper
- ¼ tl Selderijzaad (optioneel)
- ¼ tl Cayennepeper
- 45ml Ongezoete Amandelmelk of deze
Om te bakken
Dipsaus
- 3el Zaanse Mayonaise 0.58khd
- ½tl Chilipoeder
- ½tl Paprikapoeder
- ¼tl Oregano
- 1tl Citroensap
- 15ml Ongezoete Amandelmelk of deze
- ¼tl Himalayazout
- ¼tl Zwarte peper
- ¼tl Knoflookpoeder
- ¼tl Chili Olie (niet gebruikt had ik niet in huis)
BEREIDINGSWIJZE
Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar. Zet apart.
Voor de kipnuggets. Knijp de teentjes knoflook fijn met een knoflookpers. Snij de kippendijen in hapklare stukken, en doe die in een grote schaal.
Weeg het isolaatpoeder af, zet even apart in een schaaltje.
Meet met een maatlepeltje de kruiden af. Klop de melk met de eieren eventjes lichtjes op, doe daar de kruiden bij en giet over de stukken kip heen. Zorg ervoor dat alle stukken kip goed bedekt zijn.
Laat het blok reuzel of de kokosolie smelten in een hoge pan. Ik gebruik daar zelf een wok voor. Als het is gesmolten pak je met een tangetje een stukje kip en dat haal je door het eiwitpoeder heen, als het stukje helemaal bedekt is doe je voorzichtig in de hete olie. Zo kun je er steeds een paar bakken. Draai ze tussendoor om.
Als ze een mooi gekleurd jasje hebben haal je ze uit de olie en leg je ze op een stukje keukenpapier. Dat absorbeert het overtollige vet een beetje.
De kipnuggets die over waren heb ik de volgende dag in de oven een minuut of 10 opgewarmd op 200° Hetelucht. Voor de dressing heb ik een extra eetlepel mayonaise toegevoegd.
Geef een reactie