HomeMade Chocolade Hazelnootpasta

HomeMade Chocolade Hazelnootpasta

Macro’s per portie van 15gr: 107cal., 1.1khd, 10.1gr vet en 1.7gr eiwit

HomeMade Chocolade Hazelnootpasta. Op mijn instagram account staat dit filmpje, zo smooth ziet het eruit als het net klaar is. Lekker op een broodje als deze of dezeKlik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten voor +/- 30 porties van 15gr

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 190°. Ik gebruik Hetelucht. Doe alle noten op een bakplaat en rooster de noten 8 a 10 minuten, tot ze licht bruin zijn gekleurd. Haal ze uit de oven en laat ze een kwartiertje afkoelen.

*Heb je geen gepelde hazelnoten rooster ze dan zo, na het roosteren laat je ze afkoelen en zitten de velletjes er los omheen en kun je ze eraf vegen. Het voorkomt een bittere smaak dus wel noodzakelijk.

Smelt ondertussen de reep chocolade au bain marie (schaaltje in pannetje met water, let op de bodem van het schaaltje mag het water niet raken).

Doe de notenmelange in een keukenmachine en meng de noten net zolang tot je een smeuige pasta krijgt. Let op dit kan best lang duren. Ik denk zeker een minuut of 8 misschien wel 10 of 12. Iedere machine is natuurlijk ook anders van kracht.

Voeg de overige ingrediënten toe en laat nog even draaien. Als het goed is, is de hazelnootpasta nu klaar. Ik vond de mijne nog wat korrelig dus heb het in 2 etappes nog even in de MagicBullet(miniblender) flink laten draaien.

In de koelkast te bewaren voor 3 maanden.

Origineel recept https://ketodietapp.com/…/low-carb-chocolate-hazelnut-sprea…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.