Hennepzaad pap met Cranberry’s

Hennepzaad pap met Cranberry’s

Macro’s: 550cal. 5khd, 38gr vet en 39gr eiwit

Hennepzaad………..ik had er nog nooit van gehoord en zou het ook nooit gekocht hebben denk ik als ik niet was begonnen met koolhydraatarm eten. Hennepzaad smaakt een beetje nootachtig. Lekker in crackers maar ook in een papje.

Eerst kocht ik het bij Aldi die had de minste khd. Nu koop ik die van Ah want nu heeft die de minste khd. Vraag me niet waar dat verschil inzit want ik weet het niet. Heb al een paar keer een poging gedaan om het op te zoeken maar t werd een speld-hooiberg-verhaal. Zoals met veel voedingsmiddelen.

Ik koop voor de veiligheid maar gewoon die producten die de minste khd hebben.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN voor 1 portie

BEREIDINGSWIJZE

Begin met het hennepzaad en het lijnzaad tot meel te vermalen. Ik doe dat met een Mini Blender. Het meel gaat samen met de amandelmelk, de whey,  zoetstof en vanille in een klein steelpannetje.

Breng dat langzaam aan de kook. Zodra het kookt zet je de warmtebron wat lager en laat je het nog 5 minuutjes zachtjes pruttelen. Regelmatig een keer doorroeren, t koekt nogal snel aan.

Doe het los geklopte eiwit erbij, roer goed door en laat het dan nog eens 3 minuutjes zachtjes koken. Blijf er dit keer bij en roer regelmatig (anders gaat je ei stollen en brokkelen).

Giet het over in een schaaltje en druk er 3 paranoten in, strooi er wat fijngehakte amandelen over en als laatste de cranberry’s.

Ik vind dit papje warm het lekkerst.

Variatie

  • Ook lekker met Aardbeien of Blauw Bessen
  • Neem ipv de gehakte amandelen een beetje geraspte kokos

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.