Haloween vingerkoekjes met “nagel” gemaakt van t zelfde recept als men kerstkoekjes. Door er een Hele amandel in te drukken lijkt t op een vinger. Was een groot succes vorig jaar en had er laatst gewoon weer een keer zin in. T zijn geen harde koeken maar zachte vingers.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
INGREDIËNTEN
- 90gr Kokosmeel 8.01khd
- 40gr Xucker
- 40gr Steviala Frost
- 1 el Pompoenkruiden *(zelf maken: recept volgt onderaan)
- 1 tl Gemalen gember
- 3 Grote eieren
- 85gr Kokosspread (van de Lidl) (6.6khd)
(je kunt het ook zelf maken zie **) - 1 tl Kaneel
- 1 tl Bakpoeder
- snufje zout
- 2 el water als het deeg droog is
BEREIDINGSWIJZE
Droge ingrediënten door elkaar mixen. Doe dan de eieren erdoor, en als laatste de kokosspread. T makkelijkste is nu in een grote kom met de handen het deeg kneden. Als het deeg klaar is wikkel je het in huishoudfolie en leg je dat op zijn minst een uur in de koelkast. Ik deed een hele dag omdat er vanalles tussenkwam.
Vanuit uit de koelkast heb ik de 2 el water erbij gedaan omdat het best droog was geworden. Verdeel het koekdeeg in een paar porties en rol elke portie in de vorm van een vinger. Druk vooraan een hele amandel in de vinger. Snij met een mesje een paar keer in op verschillende plekjes. Net als bij je eigen vingers. Bak in de oven op 150° in 30 minuten gaar.
**INGREDIËNTEN KOKOSBOTER
- 85gr Kokossnippers of geraspte kokos (7.4khd)
- Eventueel 1 el kokosolie
BEREIDINGSWIJZE KOKOSBOTER
De kokosnippers in een keukenmachine doen met messen. Net zolang laten draaien tot het een soort pasta wordt. Het is dan al klaar. Eventueel een eetlepel gesmolten kokosolie erbij gieten als t echt niet wil lukken om wat voor reden dan ook. Ik heb het weleens gehad dat mijn kokosnippers wat langer lagen en de zak open was gegaan.
*POMPOENKRUIDEN
- 4 el Kaneel
- 2 el Gemalen Gember
- 2 tl Nootmuskaat
- 1 tl Gemalen Kruidnagel
- 1 tl Piment
Alles bij elkaar in een potje doen en goed schudden. Ook erg lekker op pompoenfrietjes.
Geef een reactie