Halloumi met sla, asperges en aubergine

Halloumi met sla, asperges en aubergine.

Macro’s: 432cal., 5khd, 31gr vet en 30gr eiwit

Halloumi met sla, asperges en aubergine. Halloumi zag ik bij Lidl liggen, iets nieuws proberen is altijd goed. Ik ging dus op zoek naar recepten met halloumi ook nog Low Carb. Op de site van DietDoctor vond ik het volgende recept.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

Halloumi is een traditionele, ongerijpte Cypriotische geitenkaas. De benaming halloumi wordt wereldwijd gebruikt om grillkaas aan te duiden (Bron:Wikipedia)

Ingrediënten

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 200 °, ik gebruik een combimagnetron met draaiplateau. De aubergine wassen, doormidden snijden, met olijfolie besprenkelen en met zout bestrooien. De delen op de snijkant in een ovenschaal leggen en ongeveer 40 minuten bakken tot het vruchtvlees zacht is. Iedere oven is anders dus hou de aubergine in de gaten. Misschien moet het wat langer.

Na 20 minuten deed ik de asperges ook in de oven op een stukje bakpapier besprenkeld met olijfolie. Snij van de ui hele dunne ringetjes en de augurk in dunne plakjes. Was de sla en leg als eerste op een bord. Als de aubergine klaar is haal je die uit de oven en hou je even apart, de asperges laten liggen in de warme oven.

Ik heb de halloumi in 4 dunne plakken gesneden en er 2 gebakken in een grillplaat. (de andere 2 plakken in de koelkast bewaard). Het vruchtvlees van de aubergine met een vork uit het jasje te krabben, met zout en peper erdoorheen op smaak brengen. Auberginepuree.

Haal de asperges uit de warme oven. Leg die bovenop de sla,  dan de halloumi, de auberginepuree en de plakjes augurk en de reepjes ui. Als laatste strooi je er nog wat sesamzaad overheen. Mooi kleurrijk bordje eten.

Recept vertaald van DietDoctor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.