Griekse Yoghurt Banaan Stammetje
Macro’s per stuk: 438cal. 5.8khd, 42.1gr vet en 8.4gr eiwit
Griekse Yoghurt Banaan Stammetje is de opvolger van het Griekse Yoghurt Aardbeien taartje.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
Ingrediënten voor 4 stukken
Bodem: Nougatine nootjes
Vulling:
- 400gr Griekse Yoghurt 12.8khd
- 200ml Slagroom 5.8khd
- 30gr Whey Banaan 1.8khd
- 4 Blaadjes Gelatine
- Zoetstof naar smaak
Topping:
- 50ml Slagroom (pakje) 1.5khd
- 20gr KetoCacao 0.2khd
- 30gr Gehakte Hazelnoten (roze verpakking) 1.35khd
Bereidingswijze
Bekleed de vorm met een laagje huishoudfolie. Mijn vorm heeft een lengte van 25cm en een breedte van 10cm en heeft een ronde onderkant.
Week de 4 blaadjes gelatine in een klein laagje koud water. Ongeveer 5 minuutjes staat op mijn verpakking. Meng de Griekse yoghurt met 175ml slagroom en de whey goed door elkaar. Ik gebruik daar een mixer voor.
De overige slagroom verwarm je even in een pannetje, doe de gewelde blaadjes gelatine erbij totdat het oplost. Gaat heel snel. Het mag niet koken. Doe dit beetje bij de rest van de vulling en proef nog eventjes. Giet de vulling voorzichtig in de vorm op de huishoudfolie. Druk de nougatine nootjes er voorzichtig in en zet het in de koelkast. Zeker voor 2 uur. Ik maakte ook dit stammetje ‘s avonds en liet het de hele nacht opstijven.
Voor de topping hak je 20gr ketocacao in stukjes. Verwarm de slagroom in de magnetron of in een pannetje. Doe de gehakte chocolade erbij en laat heel eventjes staan. Roer daarna net zolang tot je een mooie egale bruinkleurige ganache* ziet. Doe de ganache in een spuitzakje of gebruik een boterhamzakje. Laat nog wat verder afkoelen.
*Ganache is een crème voor de garnering van nagerechten, de vulling van taarten en van bonbons
Haal het stammetje uit de koelkast, vouw de huishoudfolie naar buiten. Leg er een snijplank op en draai het stammetje om. Nu kun je de vorm en de folie eraf pakken. Bewaar de folie eventueel om later over het stammetje te leggen als hij de koelkast weer ingaat.
Pak het spuitzakje in je hand, knijp dicht en hou het puntje omhoog. Knip een klein puntje van het spuitzakje en laat het op je stammetje lopen. Tot slot strooi je er nog wat gehakte hazelnoten overheen. Snij vast met een mes porties af. Als je dit later doet is de ganache misschien te hard en snijd het niet zo mooi. Zet in de koelkast zodat de ganache hard kan worden.
Variatie
Een ander smaakje Whey
Geef een reactie